Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľa krvi, potu i sĺz. Vojna sa skončila smrťou kráľa

V minulej sezóne ukazovali súperom, že sú minimálne o krok vpredu. V aktuálnom ročníku sa lúčia omnoho skôr, ako by si želali.

14.04.2021 07:37
Paríž Bayern Foto: ,
Obranca Bayernu Joshua Kimmich (vľavo) v súboji s krídelníkom PSG Ángel Di Maríom.
debata (2)

Zdravie je prvoradé, nedá sa kúpiť za žiadne peniaze – vravieva sa. Svoje o tom vedia aj bohaté futbalové kluby. Najlepšie sa to momentálne ukazuje na Liverpoole a Bayerne Mníchov.

Kým anglický šampión má ešte dnes večer šancu zvrátiť nepriaznivý stav štvrťfinále Ligy majstrov proti Realu (prvý zápas skončil 1:3), ten nemecký v utorok večer skončil.

Po minulotýždňovej domácej prehre 2:3, dokázal v utorňajšej odvete zvíťaziť 1:0. Pravidlo o góloch na súperovom ihrisku je však neúprosné.

A tak futbalový kráľ, ktorý za osem mesiacov na prelome rokov 2020 a 2021 získal šesť trofejí, vrátane tej „ušatej“ pre víťaza Ligy majstrov, padol. Musel sa skloniť pred svojim statným vyzývateľom.

„Zvyčajne sme v záverečnej fáze útoku vynikajúci, ale dnes nám chýbal posledný úder. Musíme to akceptovať a kvalitnému súperovi zablahoželať,“ povedal tréner Bayernu Hansi Flick pre stránku súťaže.

Jeho tím sa musel vyrovnať s početnou maródkou. Najciteľnejšou stratou bola absencia útočníka Roberta Lewandowského.

„Nechali sme na ihrisku veľa krvi, potu i sĺz. Neboli sme však bezchybní. Rešpekt pre Paríž – ich útoky boli fantastické,“ doplnil útočník Thomas Müller.

Parížania postúpili do semifinále po utrápenom ofenzívnom výkone. Smerom dozadu si domáci solídne plnili svoje úlohy, ale pred bránkou im chýbala chladnokrvnosť z prvého stretnutia.

„Chýbal mi ten adrenalín. Navonok vyzerám pokojne, ale vo vnútri vriem. Bolo to nervózne. Postúpili sme cez vynikajúce mužstvo, moji hráči si zaslúžia pochvalu,“ radoval sa kouč PSG Mauricio Pochettino.

„Bola to vojna, ktorú sme vyhrali,“ pridal sa stopér Presnel Kimpembe.

Smoliarom duelu bol krídelník domácich Neymar. V 37. minúte nastrelil po krásnej individuálnej akcii brvno. O dve minúty neskôr zasa žrď.

Po ôsmich minútach druhého polčasu mohol oslavovať hetrik, ale k dorážke do prázdnej bránky po nezištnej prihrávke Ángela Di Maríu mu chýbala o čosi dlhšia kopačka.

„Zdolali sme najlepší tím uplynulej sezóny a sme v semifinále. Zaslúžený postup,“ zamyslel sa Argentínčan.

„Vyradili sme európskych šampiónov. Postupujeme, ale chceme ísť ešte ďalej,“ doplnil Neymar.

Kam chce PSG dokráčať, je všetkým – a nielen pod Eiffelovou vežou – jasné…

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Neymar #PSG #Ángel di María #Thomas Müller #Hansi Flick