Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Van Basten mu zmenil život už pred narodením. Bude hrdinom proti City?

Stačil jeden skvelý volej... Rodičia Marca Reusa boli veľkí futbaloví priaznivci. Kapitánovi Borussie Dortmund - dnes ju od 21.00 čaká odveta štvrťfinále Ligy majstrov proti Manchestru City (prvý zápas sa skončil 1:2) - zmenila najpopulárnejšia hra život. Na tom by nebolo nič nezvyčajné, keby sa to nestalo rok predtým, ako sa narodil.

14.04.2021 11:00
Marco Reus, Erling Braut Haaland Foto: ,
Marco Reus a Erling Braut Haaland sa tešia z gólu Dortmundu.
debata

„Pôvodne som sa mal volať Dennis, ale Van Bastenov volej vo finále majstrovstiev Európy 1988 to zmenil. Otec vyhlásil, že sa budem volať Marco,“ priznal Reus v klubovom dokumente.

Dortmund je po Bayerne Mníchov najúspešnejším nemeckým tímom. Pravidelne sa však stáva, že hráči Borussie neodolajú vábeniu bohatšieho i silnejšieho soka.

Reus je výnimka potvrdzujúca toto pravidlo. Spolu s miestom narodenia (Dortmund) je jasné, komu na Vestfálskom štadióne hovoria Pán Dortmund.

„Dortmund mi umožnil spravil ďalší krok v kariére. Vždy som túžil hrať za Borussiu. Vďaka nej môžem pravidelne bojovať o titul i v Lige majstrov,“ vysvetlil svoje pohnútky líder osemnásobného nemeckého šampióna.

Prvýkrát ho zaujal v roku 2009 štýlovým premiérovým gólom v Bundeslige. Päťdesiatmetrový šprint krídelníka Borussie Mönchengladbach aj s gólovou bodkou do siete Mainzu obletel svet. A keď o tri roky neskôr priznal, že jeho vzorom je legenda Dortmundu Tomáš Rosický, kocky boli hodené.

Dortmund 1. júla 2012 potvrdil Reusov prestup za 17 miliónov. O necelý rok sa vracal z Londýna so slzami v očiach. Na Wembley Borussia podľahla Bayernu 1:2 vo finále Ligy majstrov, v závere rozhodol Arjen Robben.

„Bol to najkrajší a zároveň najhorší zážitok v mojej kariére,“ smútil Reus.

Odvtedy sa Dortmundčania nedostali ďalej ako do štvrťfinále tejto súťaže. Reusovi sa minulý týždeň podarilo na ihrisku Manchestru City streliť gól a zdramatizovať dnešnú odvetu.

Tridsaťjedenročný Nemec alebo niektorý z jeho spoluhráčov musí v odvete skórovať. Inak Borussia znova skončí kus od finálovej brány.

Dnešný program

Odvety štvrťfinále: 21.00 Dortmund – Manchester City (prvý zápas 1:2), Liverpool – Real Madrid (1:3).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Borussia Dortmund #Marco Reus