Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj ťažkých váh. Zabudne Neymar na slzy z Lisabonu?

Jej hodnota presahuje miliardu eur. Cena najlacnejšieho hráča v nej sa šplhá k 70 miliónom. Reč je o najdrahšej futbalovej jedenástke súčasnosti.

07.04.2021 09:00
debata
Neymar. Foto: SITA/AP, Christophe Ena
Neymar Neymar.

Chýbať by v nej nemali – podľa špecializovaného portálu transfermarkt.de – ani hrotový útočník Kylian Mbappé, krídelník Neymar, stredopoliar Joshua Kimmich a krajný obranca Alphonso Davies.

Už dnes sa hviezdna štvorica stretne na jednom ihrisku. Kým Mbappé s Neymarom si na seba oblečú dresy Parížu St. Germain, Kimmich s Daviesom budú hájiť farby domáceho Bayernu Mníchov.

Na fanúšikov čaká v Lige majstrov úvodný štvrťfinálový súboj ťažkých váh. Dvoch tímov, ktoré to v predošlom ročníku dotiahli v najlepšej klubovej súťaži sveta najďalej – do lisabonského finále, v ktorom uspel nemecký gigant (1:0).

„Teším sa, že sa znovu stretnem s Mbappém a Neymarom. Sú zárukou zábavy – na ihrisku i mimo neho. Zároveň je to však dvojica, ktorá nám môže narobiť množstvo problémov,“ upozorňuje Eric Maxim Choupo Moting.

Kamerunský útočník Bayernu Eric Maxim... Foto: SITA/AP, Matthias Schrader
Eric Maxim Choupo-Moting Kamerunský útočník Bayernu Eric Maxim Choupo-Moting.

Kamerunský útočník pôsobí v Allianz Arene rovných 227 dní. Presne toľko uplynulo odvtedy, keď naposledy nastúpil za Paríž – vo vlaňajšom finále.

Práve po ňom sledoval svet Neymarove slzy. Brazílčan je v centre pozornosti aj teraz.

„Ak chce Paríž pomýšľať na postup, potrebuje stopercentného Neymara. Bez toho to nepôjde,“ tvrdí Alexandre Marles, bývalý športový riaditeľ klubu.

Zabudol však dodať, že aj disciplinovaného. Loptový virtuóz totiž v posledných štrnástich ligových kolách videl tri červené karty, naposledy v šlágri s Lille, ktorý PSG prehral 0:1.

Predzápasové štatistiky sú mierne naklonené v prospech Parížanov – z deviatich vzájomných zápasov vyhrali päť, v štyroch sa tešili Mníchovčania (oba tímy strelili po dvanásť gólov).

Hlas fanúšikov je však jednoznačný – až 70 percent z nich si na oficiálnej stránke UEFA myslí, že Bayern dnes zvíťazí. A 63 percent tvrdí, že aj v tejto sezóne si zahrá vo finále.

Naštrbia očakávania Neymar a spol.?

Dnešný program (21.00)

Štvrťfinále, prvé zápasy: Bayern – Paríž (Orange Sport 1), FC Porto – Chelsea (Orange Sport 2).

<pe>

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Neymar #Paríž St. Germain