Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dokáže uraziť. Nakazí Chelsea posadnutosťou?

Predpokladal, že sa do práce vráti až v lete. Lenže majiteľ Chelsea Roman Abramovič nesklamal. V januári spravil už štrnástu trénerskú rošádu od svojho príchodu v roku 2003. Na kompenzáciách ho to stálo 124 miliónov eur.

17.03.2021 10:00
Thomas Tuchel Foto: ,
Tréner Chelsea Thomas Tuchel.
debata (1)

Vyhodenie Franka Lamparda však bolo iné. Čo bývalý anglický reprezentant pre klub znamenal, potvrdil samotný ruský miliardár. Prvýkrát sa verejne vyjadril k vyhodeniu trénera, predošlých 13 zmien verejne odmietol komentovať.

„Bolo to veľmi ťažké rozhodnutie. Frank je ikonou klubu, má môj rešpekt. Jeho status zostane na Stamford Bridge nezmenený. V tejto situácii je však trénerská zmena najlepším riešením,“ vyhlásil Abramovič.

Do pozície menoval Thomasa Tuchela. Jeho zverencov čaká dnes večer domáca odveta osemfinále Ligy majstrov s Atléticom. Madridčanov v prvom súboji zdolali 1:0. Pre nemeckého trénera i jeho asistentov to bola prvá európska skúška v novom pôsobisku. Nečakali, že príde tak skoro.

"Mysleli sme si, že nová robota príde tak o pol roka. Keby nám nezavolala Chelsea, zrejme by sme preferovali oddych s rodinou.

Toto je však obrovská výzva s famóznymi hráčmi v najlepšej lige sveta. Zobrali sme to so všetkými ťažkosťami," priznal Tuchelov maďarský asistent Zsolt Lőw v rozhovore pre M4.

Zdá sa, že sa v západnom Londýne rýchlo rozpozerali. Chelsea viedli v dvanástich stretnutiach. Neprehrali ani raz. Zaknihovali osem výhier a štyri remízy. Desaťkrát si udržali čisté konto, inkasovali len dva razy.

„Chceme diktovať tempo hry a byť dominantní. Nie je to zbožné prianie, máme na to dostatok kvality,“ vravel sebavedomý Tuchel.

Thomas Tuchel s kapitánom Chelsea Cesarom... Foto: SITA/AP, Frank Augstein
Chelsea Thomas Tuchel s kapitánom Chelsea Cesarom Azpilicuetom.

Štyridsaťsedemročný rodák z Krumbachu má podľa viacerých bývalých zverencov zaujímavé tréningové metódy. Adriánovi Ramosovi, ktorého viedol v Borussii Dortmund, sedeli a páčili sa mu. To však neplatilo o všetkých…

"Thomas je posadnutý futbalom. Na hráčov kladie extrémne nároky. Kto ich nespĺňa, má problém. Vtedy sa poriadne rozohní. Začne vrieskať a stane sa, že povie veci, ktoré môžu bolieť.

Nikdy som však nemal pocit, že je v tom niečo osobné. Len z nás chcel vytĺcť maximum," vysvetlil 35-ročný útočník.

Dnešný program

Osemfinále, odvety: 21.00 Chelsea – Atlético Madrid (prvý zápas 1:0), Bayern Mníchov – Lazio Rím (4:1).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #atlético madrid #Chelsea FC #Thomas Tuchel