Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtelovi nesadol. Šialený umelec vyzýva Real

Remo Freuler to nezvládol. Stredopoliar Atalanty krkolomným zákrokom v 17. minúte nahral Realu Madrid na smeč. Videl červenú kartu a už osprchovaný sledoval, ako španielsky veľkoklub zvíťazil v Bergame 1:0. Dnešnú odvetu osemfinále Ligy majstrov si pozrie len ako divák.

16.03.2021 10:00
Gian Piero Gasperini Foto: ,
Gian Piero Gasperini (vľavo).
debata

Kouč Bergama Gian Piero Gasperini neveril vlastným očiam, keď hlavný arbiter švajčiarskeho reprezentanta vylúčil. Od zlosti takmer vyskočil z kože. Nekompromisné rozhodnutie Tobiasa Stielera ho rozladilo.

„Keby som sa mal vyjadrovať k rozhodcom, dostanem pokutu,“ odmietol Gasperini červenú kartu komentovať. „Isté je iba to, že to výrazne ovplyvnilo zápas.“

Okrem toho, že je vynikajúcim trénerom a z Atalanty urobil postrach akejkoľvek defenzívy v Taliansku i Európe, doma ho považujú za akéhosi šialeného umelca.

Jeho gólové chúťky premietnuté do totálnej ofenzívy nazývajú futbalovou renesanciou. Krásnou i nepredvídateľnou.

V Bergame mu vraj nepovedia inak ako Gasperson. Spojenie s menom dlhoročného kouča Manchestru United Alexa Fergusona má zvýrazniť, ako veľa pre tamojší klub i región znamená. Kým pre priaznivcov je bohom, niektorí hráči to s ním nemali jednoduché.

Šesťdesiattriročný kormidelník kedysi viedol v Janove Juraja Kucku, naposledy niekoľko týždňov koučoval aj Martina Škrtela. Talianske médiá vo veľkom špekulovali o ich vzťahu.

Bývalý slovenský reprezentant prišiel do Bergama v auguste 2019 zadarmo z Fenerbahce. Zakrátko – 2. septembra – sa do Turecka vrátil a taktiež zadarmo prestúpil do Basaksehiru.

Dôvod?

„Škrtelovi sa nepozdávali metódy trénera Atalanty Gian Piera Gasperiniho ani herný štýl. Požiadal vedenie klubu o predčasné ukončenie spolupráce,“ informoval vtedy napríklad Corriere della Sera.

V živote to tak chodí. Niekedy si s tým druhým nesadnete. Zdá sa však, že terajšia partia v Atalante ťahá s Gasperinim za jeden koniec povrazu. A má pre Real dôležitý odkaz.

„Nebude ľahké dobehnúť manko, ale zatiaľ sme naplno nepreverili schopnosti Realu. Nejdeme do Madridu na prechádzku. Chceme sa pobiť o postup,“ doplnil Gasperini.

Jeho najsilnejšou zbraňou sú góly. A to je – ak teda nie ste priaznivcom Realu – skvelá správa…

Dnešný program

Osemfinále, odvety: Manchester City – Mönchengladbach (hrá sa v Budapešti, prvý zápas 2:0), Real Madrid – Bergamo (1:0).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba