Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bayern odpovedal kritikom koncertom. Giroud rozhodol nožničkami

Futbalisti Bayernu Mníchov skvele vykročili za obhajobou titulu v Lige majstrov. V utorňajšom úvodnom stretnutí osemfinále ročníka 2020/2021 triumfovali v Ríme nad Laziom vysoko 4:1. V druhom utorňajšom zápase medzi Atléticom Madrid a Chelsea Londýn sa v Bukurešti zrodilo víťazstvo "The Blues" 1:0. Odvety sú na programe 17. marca.

23.02.2021 23:01
Robert Lewandowski Foto: ,
Robert Lewandowski (vpravo) strieľa prvý gól Bayernu v zápase s Laziom Rím.
debata

Bayern rozhodol na Olympijskom štadióne už v prvom polčase. V 9. minúte využil hrubú chybu domáceho obrancu Matea Musacchiu poľský kanonier Robert Lewandowski, ktorý vystihol jeho malú domov, obhodil si brankára a otvoril skóre.

V 24. minúte po rýchlej a účelnej kombinácii dostal loptu do pozície Jamal Musiala a krížnou strelou z hranice šestnástky nezadržateľne zvýšil na 2:0.

Ešte pred polčasom využil ďalšiu chybu v defenzíve domácich Kingsley Coman, jeho zakončenie ešte Pepe Reina vyrazil, ale na dorážku Leroya Saneho už nemal nárok.

Gólostroj Bavorov pokračoval hneď po prestávke, v 47. minúte si po rýchlom brejku a centri Saneho nešťastne zrazil loptu do vlastnej brány Francesco Acerbi.

Laziu zdvihol náladu už o dve minúty Joaquin Correa, ktorý využil nekoncentráciu v strede obrany hostí, prusko vnikol do šestnástky a s prehľadom prekonal Manuela Neuera.

V ďalšom priebehu boli ešte šance na skórovanie na oboch stranách, ale ani Correa na domácej, resp. opäť Lewandowski už do siete netrafili.

Bayern tak pôjde do domácej odvety s luxusným náskokom a odpovedal na kritiku nepresvedčivých výkonov v Bundeslige, v ktorej remizoval s Bielefeldom a prehral s Frankfurtom.

Chelsea do odvety s tesným náskokom

V Bukurešti mali „The Blues“ v prvom dejstve územnú prevahu, boli aktívnejší, ale cez kvalitne pracujúcu defenzívu Madridu sa nevedeli presadiť.

Zlé spracovanie brankára Londýnčanov Edouarda Mendyho v 3. minúte nevyužil napadajúci Niguez a krok chýbal v 14. minúte na zadnej žrdi dobiahajúcemu Thomasovi Lemarovi po prieniku a centri Luisa Suareza.

Veľké šance sa nezrodili ani v ďalšom priebehu a tak do šatní sa išlo po 45 minútach bez gólov. Tie nepadli ani ďalších 25 minút a skóre otvoril až v 71. minúte útočník Olivier Giroud.

Francúzsky útočník hostí ukázal dravosť, pretlačil sa k lopte v šestnástke a akrobaticky ju zo vzduchu poslal nožničkami za chrbát Jana Oblaka.

Rozhodcovia pôvodne gól pre ofsajd neuznali, ale záber VAR preukázal, že sa lopta ku zakončujúcemu hráčovi dostala od jedného z Madridčanov a tak sa pravidlo o ofsajde nemohlo uplatniť.

V záverečnej desaťminútovke sa už nepresadil striedajúci Timo Werner, ktorý mohol náskok hostí ešte zvýšiť, no do odvety pôjdu v lepšej pozícii Londýnčania.

1. osemfinálové zápasy LM 2020/21:

Atlético Madrid – Chelsea Londýn 0:1 (0:0)

Gól: 71. Giroud. Rozhodoval: Brych (Nem.), ŽK: Llorente, Lemar – Mount, Jorginho
Atlético: Oblak – Llorente, Savič, Felipe, Hermoso (84. Vitolo) – A. Correa (82. Dembele), Koke, Niguez (82. Torreira), Lemar – Felix (82. Lodi), Suarez
Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rudiger – Hudson-Odoi (80. James), Jorginho, Kovačič (74. Ziyech), Alonso – Mount (74. Kante), Werner (87. Pulisic), Giroud (87. Havertz)

Lazio Rím – Bayern Mníchov 1:4 (0:3)

Góly: 49. J. Correa – 9. Lewandowski, 24. Musiala, 42. Sane, 47. Acerbi (vlastný). Rozhodoval: Grinfeeld (Izr.), ŽK: Alberto, Leiva, J. Correa, Marušič, Escalante – Kimmich, Coman
Lazio: Reina – Patric (53. Hoedt), Acerbi, Musacchio (31. Lulič) – Leiva (54. Escalante), Lazzari, Milinkovič-Savič (81. Cataldi), Alberto (81. Akpa Akpro), Marušič – J. Correa, Immobile
Bayern: Neuer – Süle, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka (63. Martinez) – Sane (90. Sarr), Musiala (90. Choupo-Moting), Coman (75. Hernandez) – Lewandowski

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Lazio Rím #atlético madrid #Chelsea FC