Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nou Campom sa prehnal hurikán. Veľký hráč Mbappé píše históriu

"Hurikán, ktorý sa prehnal cez Camp Nou," aj takto reagovali zahraničné médiá na výkon útočníka parížskeho St. Germain Kyliana Mbappeho v utorkovom prvom zápase osemfinále futbalovej Ligy majstrov.

17.02.2021 09:17
Kylian Mbappé Foto: ,
Kylian Mbappé.
debata

Mladý Francúz zatienil domácu hviezdu Lionela Messiho a hetrikom potiahol svoj tím k triumfu na pôde FC Barcelona 4:1.

V 27. minúte odpískal hlavný rozhodca Björn Kuipers pokutový kop pre domácich a Messi s prehľadom otvoril skóre.

Hoci jeho verdikt potvrdil aj VAR, televízne zábery vzbudili isté pochybnosti. Podľa nich sa totiž zdalo, že Frenkie de Jong skôr zakopol, ako prišiel do kontaktu s brániacim hráčom.

Ďalší priebeh zápasu však úplne zatienil spornú situáciu a po stretnutí nikto nehovoril o nikom inom ako o Mbappem.

Dvadsaťdvaročný francúzsky reprezentant o päť minút neskôr vyrovnal po tom, ako sa poľahky uvoľnil v šestnástke Barcelony.

Po zmene strán pridal svoj druhý zásah a v 85. minúte dokonal hetrik. Naposledy sa podarilo streliť tri góly na ihrisku Barcelony v Lige majstrov ukrajinskému útočníkovi Andrejovi Ševčenkovi v roku 1997.

"Veľkí hráči píšu históriu vo veľkých zápasoch. Už predtým nikto nepochyboval, kto je Mbappe. Pred zápasom sa ma opýtal, koľkokrát som vyhral na Camp Nou. Odpovedal som, že raz s Espanyolom.

Na to mi povedal, že teraz pridám druhý triumf. A po zápase prišiel za mnou a povedal: ‚Tu to máš, ako som povedal‘," prezradil tréner PSG Mauricio Pochettino pre web UEFA.

Parížania sa už tradične v tejto fáze museli zaobísť bez zraneného Neymara. Brazílčan im chýbal v osemfinále už tretíkrát v priebehu štyroch sezón. Mbappe však potvrdil status ťahúňa tímu, na konte má už 111 gólov vo všetkých súťažiach a je historicky tretí najlepší strelec PSG.

V Lige majstrov sa mu zvlášť darí na súperových ihriskách, keď 17 z 24 gólov strelil práve vonku.

„Snažím sa len odvádzať čo najlepší výkon v tomto drese, pretože pre mňa znamená veľmi veľa. Možno sa mi to nie vždy podarí, odohral som aj zlé zápasy, ale nikdy sa neskrývam, aj keď spravím chybu,“ vyrukoval s pokorným vyhlásením Mbappe po tom, ako ho vyhlásili za hviezdu zápasu.

Kým v Paríži oslavovali Mbappeho, v Španielsku médiá nenechali na barcelonskom tíme suchú nitku.

Najlepší strelci futbalovej histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Tulio Maravilha (Brazília) - 575 gólov,...

„Kvalita FC zďaleka nedosahuje na úroveň Ligy majstrov,“ či „Barcelona je svetelné roky od zvyšku európskych veľkoklubov.“ Aj tréner „blaugranas“ Ronald Koeman priznal, že jeho tím v súčasnosti nedosahuje žiadanú kvalitu:

„Vieme, kde sme, no tiež vieme, že sme neskončili. Nie sme na konci cesty, iba v polovici, ale musíme zmeniť veľa vecí.“ Hoci Barcelončanov čaká ešte odveta, aj pre Koemana bola domáca prehra horkou pilulkou:

„Akceptujem výsledok. Som človek, ktorý sa teší z víťazstiev a po takomto zápase nemám chuť ani pokračovať. Bolo to šialené.“

A nebol jediný z Barcelony, koho priebeh zápasu zjavne frustroval. Periodikum Marca poukázalo na konflikt medzi Gerardom Piquem a Antoineom Griezmannom.

Španielsky obranca sa poriadne rozčertil na útočníka, ktorému vytkol príliš dlhé držanie lopty. Vzájomná výmena názorov vyústila až do urážok matiek.

Francúz po zápase priznal, že podali zlý výkon, ale pripomenul, že ešte nie je koniec: „Určite to bolo zlé, takto sa nechceme prezentovať. Teraz musíme zamakať, pripraviť sa na odvetu a uvidíme, čo sa stane.“

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Paríž St. Germain #Lionel Messi #Kylian Mbappé