Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bénes a spol. sa dozvedeli ortieľ z tabletu. V Interi po fiasku zvozili VAR

Napriek prehre s Realom Madrid 0:2 v B-skupine Ligy majstrov vypukol v tábore futbalistov Mönchengladbachu gejzír postupovej radosti.

10.12.2020 14:49
Borussia Mönchengladbach Foto: ,
Postupová radosť futbalistov Borussie Mönchengladbach.
debata

Hráči a členovia realizačného tímu bundesligistu však boli po konečnom hvizde v Madride chvíľu ako na ihlách.

Dobrú správu z Milána, kde sa zrodila pre nich výhodná bezgólová remíza medzi Interom a Šachtarom, sa dozvedeli až po niekoľkých minútach z tabletu, okolo ktorého sa zoskupili pri hracej ploche:

„Prežívame neskutočné pocity. Odohrali sme náš najhorší zápas v skupine, ale osud to nakoniec zariadil tak, že naše dobrodružstvo pokračuje. Odhliadnuc od výkonu v Madride si myslím, že do osemfinále postupujeme zaslúžene,“ konštatoval kapitán Borussie Lars Stindl.

K postupu potreboval milánsky Inter, ktorý na súpera z Donecka vybehol v základnej zostave aj s Milanom Škriniarom, tri body. Už v 7. minúte mohol cieľ Interu priblížiť Lautaro Martinez, ale trafil iba brvno.

Ďalšiu skvelú možnosť mal po prestávke Romelu Lukaku, ale s jeho hlavičkou si výborne poradil brankár Anatolij Trubin. V 89. minúte mal po rohovom kope na hlave postupový gól Alexis Sanchez, ktorého pokus však nešťastne zblokoval jeho spoluhráč Lukaku.

Šachtar napokon uhral cenný bod, ktorý mu zabezpečil účasť v šestnásťfinále Európskej ligy a pomohol k postupu Mönchengladbachu, Inter v pohárovej Európe skončil a vo zvyšku sezóny sa môže sústrediť už len na domácu scénu.

Tréner „nerazzurri“ Antonio Conte mal ťažké srdce na rozhodcov, ktorí podľa neho škodili jeho mužstvu počas celého priebehu skupinových bojov.

„Nemali sme šťastie na rozhodcov a rozhodnutia VAR. Ak sa pozrieme spätne na naše zápasy, Inter nebol rešpektovaným tímom. Viaceré situácie boli posúdené v náš neprospech, alebo ich rozhodcovia prehliadli,“ hneval sa Conte.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Borussia Mönchengladbach #Inter Miláno