Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Dostal červenú, zrušili mu ju. Webó, ktorého urazili, môže byť na lavičke

Asistent trénera Pierre Webó nebude chýbať na lavičke hosťujúceho tímu v stredajšej dohrávke H-skupiny Ligy majstrov Paríž Saint-Germain - Basaksehir Istanbul.

09.12.2020 18:00
debata (15)
Pierre Webó. Foto: SITA/AP, STR
Pierre Webó Pierre Webó.

Bývalému kamerunskému reprezentantovi, ktorého nazval štvrtý rozhodca utorkového súboja Sebastian Coltescu „negrom“ a vzbudil tým vášne aktérov a neskôr aj vyšetrovania incidentu orgánmi UEFA, bola odobratá pôvodne udelená červená karta.

Dostal ju po škriepke s rozhodcami, ktorej spúšťačom bol už spomenutý rasistický výraz štvrtého arbitra. Informoval o tom portál Goal.com s odvolaním sa na vyhlásenie Európskej futbalovej únie.

„V súlade s článkom 31 ods. 4 disciplinárnych predpisov UEFA bol ustanovený etický inšpektor, ktorý vedie disciplinárne vyšetrovanie týkajúce sa incidentu a udalostí v zápase Ligy majstrov Paríž Saint-Germain – Basaksehir Istanbul, ktorý bol predčasne prerušený. Informácie týkajúce sa výsledkov vyšetrovania budú sprístupnené v pravý čas,“ informovala UEFA.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
5. Marek Rodák (FC Fulham) - 6 miliónov eur

Rumunský rozhodca Coltescu sa neskôr na sociálnych sieťach ospravedlnil s dôvetkom, že jeho konanie určite nemalo rasistický zámer. Útočník francúzskeho majstra Kylian Mbappé v tejto súvislosti na twitteri vyjadril podporu asistentovi trénera Basaksehiru. „Povedzme nie rasizmu. Webó, sme s vami,“ napísal jeden z najlepších hráčov PSG, cituje ho aj portál BBC.

Zápas napokon preložili na stredu na 18.55 h. Dohrávať sa bude od 14. min za stavu 0:0, ale s inými rozhodcami. Pôvodné rumunské kvarteto nahradia ako hlavný Holanďan Danny Makkelie, jeho asistentmi budú krajan Mario Diks a Poliak Marcin Boniek. Funkciu štvrtého rozhodcu bude zastávať ďalší Poliak Bartosz Frankowski.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž Saint-Germain #Basaksehir Istanbul