Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Polhodinový katalánsky uragán. Demoralizujúce, znie z Ferencvárosu

Aj bez Lionela Messiho nedali futbalisti Barcelony šancu Ferencvárosu v stredajšom zápase G-skupiny Ligy majstrov. O osude zápasu rozhodol katalánsky favorit do necelej polhodiny troma gólmi a zostal stopercentný, ich súper má jeden bod a v tabuľke zostal posledný.

03.12.2020 09:40
debata
Róbert Mak z Ferencvárosu pred Miralemom... Foto: SITA/AP, Laszlo Balogh
Róbert Mak, Miralem Pjanič Róbert Mak z Ferencvárosu pred Miralemom Pjaničom z Barcelony.

Za domácich nastúpil v Budapešti v 72. minúte slovenský stredopoliar Róbert Mak.

"Obraz zápasu bol dosť demoralizujúci. Po góloch, ktoré som inkasoval, som sa prakticky nemohol dostať do zápasu a prvý väčší zákrok som mal v podstate až na konci prvého polčasu.

Barca nás v ňom prevyšovala, do šancí sa dostala, kedy chcela. Aj bez Messiho a Coutinha predviedla hru, ktorá bola dôkazom, prečo strelila Kyjevu pred týždňom štyri góly," uviedol brankár budapeštianskeho tímu Dénes Dibusz pre televíziu M4.

Spoluhráči podľa neho v druhom polčase ukázali lepší výkon.

„Mali sme aj nejaké šance a podarilo sa nám neinkasovať ďalší gól, aj keď to nebolo len našou zásluhou. Aj toto bolo stretnutie, z ktorého sa musíme niečo naučiť. Opäť sme mohli vidieť, kde je naše miesto,“ dodal Dibusz.

Tréner Ferencvárosu Serhij Rebrov bol z prvých 25 minút sklamaný.

"Situácie, z ktorých sme inkasovali, boli práve tie, na ktoré sme sa zamerali. Samozrejme, že rýchlosť zohrala veľkú úlohu. V druhom počase sme sa dokázali lepšie skoncentrovať, no každý vedel, že na to, aby sme proti takémuto súperovi získali bod, by bol potrebný zázrak.

Teraz sa pripravujeme na zápas s Dynamom Kyjev. Je veľmi ťažké hrať proti Barcelone, pretože ide o najvyššiu úroveň, ale pre nás to bola dobrá príprava na posledné kolo," cituje jeho slová z tlačovej konferencie Nemzeti Sport.

Tréner Barcelony Ronald Koeman hovoril o tom, že dvoch polčasoch videl dva odlišné výkony od svojich zverencov.

„V prvom sme hrali dobre, dali sme tri góly, mali sme viac príležitostí. Boli sme efektívni, vychádzala nám rozohrávka i pressing, zápas sme kontrolovali. Po prestávke sme trochu poľavili, stratili viac lôpt a neboli sme takí efektívni. To sa mi nepáčilo,“ uviedol.

debata chyba