Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mak čelil hviezdam Juventusu. Moratu potešili góly i tisícky fanúšikov

Bez prekvapenia. Futbalisti Ferencvárosu prehrali v stredajšom zápase G-skupiny Ligy majstrov na domácom ihrisku s Juventusom 1:4. V drese budapeštianskeho tímu nastúpil v 73. minúte Róbert Mak.

05.11.2020 06:45
Giorgio Chiellini, Róbert Mak Foto: ,
Róbert Mak z Ferencvárosu po zápase s kapitánom Juventusu Giorgiom Chiellinim.
debata

V drese favorita skóroval dvakrát Álvaro Morata, raz Paulo Dybala a Laša Dvali z Ferencvárosu zaznamenal vlastný gól. V samom závere znížil na konečných 1:4 Franck Boli. Hráč z Pobrežia Slonoviny prišiel na ihrisko spolu s Makom.

Afričan si pochvaľoval atmosféru, do Puskásovej arény (kapacita 67 215) pustili podľa maďarských zdrojov 20-tisíc divákov, oficiálny počet je 18 531 priaznivcov.

„Bolo skvelé, že s nami mohli byť. Takýto zápas nevidíme každý deň či sezónu. Bojovali sme, ale bolo to komplikované. Snažili sme sa brániť, Juventus však bol pri lopte častejšie. Tým, že sa súper ujal vedenia, to nebolo jednoduché. Som však rád, že sa mi podarilo skórovať,“ povedal Boli pre M4.

Prítomnosť fanúšikov si užíval aj dvojgólový strelec Morata, ktorému pred týždňom proti Barcelone neuznal VAR hneď tri góly.

„Nádherný večer. Zakaždým je úžasné cítiť tie vibrácie na štadióne, keď sú na tribúnach fanúšikovia. Bolo dobré opäť to prežiť,“ uviedol španielsky útočník pre Nemzeti Sport.

Priznal, že rýchly gól (strelil ho v 7. minúte) zmenil zápas. „Víťazstvo bolo dôležité, pretože táto skupina nie je jednoduchá. Videli sme, čo ukázal Ferencváros v Barcelone v úvodných dvadsiatich minútach. Barcelona vtedy mala trochu šťastia, Ferencváros zase smolu. Je to dobrý tím zložený z kvalitných hráčov,“ dodal Morata.

Fanúšikovia Ferencvárosu v Puskásovej Aréne... Foto: SITA/AP, Laszlo Balogh
Ferencváros Fanúšikovia Ferencvárosu v Puskásovej Aréne počas zápasu s Juventusom.

Rýchly gól považoval za dôležitý aj tréner Juventusu Andrea Pirlo. „Upokojil nás. V druhom polčase sme potom ožili. Artura (brankára tímu, pozn.) som musel po polčase vystriedať, pretože sa necítil dobre. Trápila ho nevoľnosť, nemohol pre ňu bežať,“ uviedol kouč.

Jeho náprotivok Sergej Rebrov neskrýval smútok.

"Nezaslúžili sme si to. Predovšetkým v prvom polčase sme pracovali dobre. Podobne ako proti Barcelone, som nahnevaný na posledné dva góly. Mali ste vidieť hráčov v šatni, boli takí frustrovaní, akoby prehrali finále.

Preto, že pred fanúšikmi nemohli ukázať najlepšiu formu. Štadión má veľmi dobrú atmosféru, verme tomu, že si tu budeme môcť ešte veľakrát zahrať a bude to v Lige majstrov," povedal ukrajinský tréner.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Ferencváros Budapešť