Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Noviny zapĺňa z oboch strán. Rashford pomohol deťom a vsietil úžasný hetrik

Stredajší súboj futbalovej Ligy majstrov Manchester United - RB Lipsko (5:0) bol dlho otvorený, keďže domáci po hodine hry viedli iba 1:0. Potom sa však na ihrisko dostal Marcus Rashford a málo vídaným hetrikom za 18 minút rozhodol o troch bodoch pre domáci tím.

29.10.2020 10:03
Marcus Rashford Foto: ,
Marcus Rashford z Manchestru United počas zápasu s Lipskom.
debata (1)

Skazu semifinalistu LM z uplynulej sezóny dovŕšil z pokutového kopu Anthony Martial. Dvadsaťdvaročný Rashford strelil na seniorskej úrovni svoj prvý hetrik.

Ako striedajúcemu hráčovi v drese United sa to pred ním podarilo len jeho súčasnému trénerovi Olemu Gunnarovi Solskjaerovi. Bolo to v roku 1999 a vtedy 26-ročný Nór sa troma gólmi podieľal na demolácii Nottinghamu Forrest (8:1).

„Nemôžem sa prestať smiať, čakal som na tento moment veľmi dlho,“ napísal Rashford na twitteri po svojej hetrikovej paráde.

Všetky tri góly Rashford dosiahol pravou nohou v rozpätí 74 až 92. minúty. Pri prvom si nabehol za chrbát súperovej obrany, pre istotu ho ešte hlavný rozhodca nechal skontrolovať systémom VAR.

„Tréner ma poslal na ihrisko s tým, aby som zvýšil tempo hry. To znamenalo viac sa tlačiť dopredu. Myslím si, že som mal na to dosť priestoru,“ cituje Rashforda BBC.

„Tento chlapec je v ‚laufe‘. V tomto zápase bol o hlavu aj plecia pred celým tímom Lipska,“ glosoval niekdajší elitný obranca tohto anglického tímu Rio Ferdinand.

Rashfordov trojgólový zápas v Lige majstrov má aj mimofutbalový rozmer. Mimo ihriska sa totiž angažuje v projekte na zabezpečenie bezplatnej stravy pre školákov zo sociálne nižších vrstiev.

Na základe Rashfordovej iniciatívy plánuje jeho klub tento týždeň rozdať deťom v Manchestri 5000 teplých jedál vo forme obedov a večerí.

„Pred zápasom sa ocitol na predných stránkach novín z nejakého dôvodu, po ňom bude zasa na tých zadných,“ zamyslel sa Ferdinand.

„Skvelý človek na ihrisku aj mimo neho,“ poklonil sa Rashfordovi ďalší bývalý skvelý futbalista Chris Sutton, aktuálne komentátor BT Sport.

BBC Sport zozbieral aj niekoľko názorov fanúšikov, ktoré sa objavili na hashtagu #bbcfootball. „Marcus Rashford je frajer ako človek aj ako futbalista,“ napísal Mark.

„Týmto tempom tu budeme mať do Vianoc Sira Marcusa Rashforda,“ pridal sa Chris z Belfastu.

Chválu na anglického mladíka z Manchestru pridal aj bulharský fanúšik Aleksandar Todorov: „Marcus je futbalista s výrazne ľudským rozmerom. A čo ukázal na trávniku proti Lipsku, bola absolútna svetová trieda.“

V druhom zápase H-skupiny sa v stredu zrodil triumf Paríža Saint-Germain v Istanbule nad Basaksehirom 2:0. Slovenský exreprezentant Martin Škrtel odohral v obrane domáceho tímu celý zápas. Manchester United je po dvoch kolách suverénny líder skupiny so šiestimi bodmi a skóre 7:1. Na opačnom póle tabuľky je Basaksehir s nulou na konte bodov aj gólov (0:4).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marcus Rashford