Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dokonalá gólová bodka priniesla rekord, no v Bayerne sa aj kritizovalo

Utorková konfrontácia Lokomotivu Moskva s Bayernom Mníchov v Lige majstrov mala v sebe veľa futbalového.

28.10.2020 12:16
Joshua Kimmich Foto: ,
Joshua Kimmich v objatí spoluhráčov z Bayernu.
debata (2)

Solídne tempo, vyše 8000 divákov na tribúnach a po 70 minútach aj nečakanú zápletku, keď Anton Mirančuk po prihrávke Zé Luisa vyrovnal na 1:1.

Zdalo sa, že obhajca trofeje Bayern po 12 víťazstvách v rade prvýkrát zakopne v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži. V 79. min však nemecký reprezentant Joshua Kimmich predviedol futbalovú dokonalosť.

Prvým dotykom si ľavačkou sklepol loptu z výšky na zem a druhým dotykom z otočky, tentoraz pravou nohou, presne namieril k pravej žrdi domácej bránky. Bayern vyhral 2:1 a nestratil bod v LM ani po rekordný trinásty raz.

„Nebol to náš brilantný výkon, skôr upracované víťazstvo. Prvý gól sme dali prakticky z ničoho, ale potom sa náš súper zlepšil. Aj v druhom polčase domáci predvádzali nebezpečné kontry, mali sme aj šťastie. Víťazstvo teda berieme,“ zhodnotil Joshua Kimmich na webe fcbayern.de.

„Za stavu 1:1 sme sa trochu dostali do problémov, ale zvládli sme to. V mužstve stále je víťazný duch, len vždy treba pre to aj niečo urobiť,“ skonštatoval brankár FC Bayern Manuel Neuer.

Bayernu v Moskve chýbali zranený obranca Alphonso Davies a len na lavičke sedel skúsený Jerome Boateng. Útočník Serge Gnabry po krátkej pauze spôsobenej zrejme falošným testom na koronavírus odohral druhý polčas.

Bavori sú so 6 bodmi a skóre 6:1 na čele A-skupiny LM. Druhá priečka patrí trojbodovému Atléticu Madrid, ktoré doma zdolalo RB Salzburg 3:2. Zaskvel sa portugalský útočník Joao Félix, ktorý dvoma gólmi v druhom polčase otočil z 1:2 na 3:2.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Lokomotiv Moskva