Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vytvoril laboratórium na víťazné tipy. Nováčika dotuje gambler z Oxfordu

Urážka? Skôr prejav uznania. Slovo gambler vníma väčšina z nás negatívne. Niekoho by sa toto oslovenie mohlo dotknúť. Pre Matthewa Benhama je však akýmsi prejavením rešpektu.

21.10.2020 10:00
Midtjylland Foto: ,
Futbalisti Midtjyllandu.
debata

Majiteľ dánskeho Midtjyllandu je totiž vyznávačom stávkovania s jedným podstatným rozdielom. Zarobil na tom milióny.

Šéf spoločnosti Smartodds vďaka značnému kapitálu dotuje okrem dánskeho šampióna – dnes Midtjylland čaká premiéra v Lige majstrov proti Bergamu – aj anglického druholigistu z Brentfordu.

Benham vyštudoval fyziku na Oxforde. Skôr ho však zaujímalo, ako to funguje vo finančnom svete. Z Bank of America sa nakoniec dostal až k tipovaniu futbalu.

V roku 2001 sa stal bookmakerom a odvtedy si budoval status človeka, ktorému sa hovorí quant. Je to gambler, ktorý vie na základe analytických dát oklamať systém kurzov a finančne z toho vyťažiť.

V roku 2004 sa rozhodol oživiť starú továreň v Londýne. Namiesto výroby kovových súčiastok však do britskej metropoly priviedol desiatky expertov a na základne obrovského množstva dát vytvorili laboratórium na víťazné tipy.

„Nie je to žiadna veda. Hľadáme chyby v kurzoch a na ne stavíme,“ vysvetlil Benham. Ktovie, čo mu analýzy napovedali pred veľkou premiérou Midtjyllandu…

Dnešný program

A-skupina: 18.55 Salzburg – Lokomotiv Moskva, 21.00 Bayern Mníchov – Atlético Madrid. B-skupina: 18.55 Real Madrid – Doneck, 21.00 Inter Miláno – Mönchengladbach. C-skupina: 21.00 Manchester City – FC Porto, Olympiakos Pireus – Marseille. D-skupina: 21.00 Ajax Amsterdam – Liverpool, Midtjylland – Bergamo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Midtjylland #Matthew Benham