Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi sa zastali Slovana. Faerčanov nazvali podvodníkmi, naložili aj UEFA

Kauza Slovana Bratislava v Lige majstrov už pozná svoj koniec. Slovenský majster tento rok do milionárskej súťaže nenazrie. A nezmení na tom nič ani odvolanie na Športovú arbitráž. Tá môže maximálne uznať, že klub bol poškodený a to je všetko. Asi tak, ako keď Petrovi Saganovi priznala, že v roku 2017 na Tour neporušil žiadne predpisy.

27.08.2020 18:30
Klaksvík, Slovan
Ilustračné foto
debata (52)

Téme sa venovali aj české médiá. Portál lidovky.cz dokonca uverejnil komentár, ktorý bol ešte viac kritický k Európskej futbalovej únii (UEFA) ako ktorékoľvek slovenské médium.

Autor Antonín Vavrda v komentári „Kontumácia Slovana v prospech faerských podvodníkov je od UEFA hanebný alibizmus“ najprv čitateľom vysvetlil sled udalostí, ktoré na malom ostrovčeku viedli k neodohraniu predkola Ligy majstrov medzi Klaksvíkom a Slovanom.

Následne pripojil zopár komentatívnych prvkov, ktoré nemali s domácimi ani riadiacim orgánom žiadne zľutovanie.

„Že vám na vyústení situácie nepríde nič zvláštne? Áno, až dotiaľ vyzerá všetko jasne a bezproblémovo, nové stanovy UEFA vypracované pred novou pohárovou sezónou kvôli COVID-19 splnili, čo mali. Ale …,“ rozpísal sa český novinár.

Následne čitateľom ozrejmil, že obe výpravy Slovana, ktoré sa z Faerských ostrovov vrátili domov do Bratislavy, na Slovensku ihneď testovali. S výsledkom negatívni.

"Že testy na Faerských ostrovoch, v ktorých dvaja hráči boli pozitívni, vykonával miestny veterinár, sú už len čerešničkou na torte tohto na prvý pohľad úsmevného príbehu.

Rovnako ako to, že faerské médiá a tamojší klub mali vždy všetky informácie skôr ako Slováci, rovnako ako to, že už počas pondelka boli členovia tímu pripravení odcestovať do Švajčiarska na zápas proti Young Boys Bern. Ešte pred definitívnym rozhodnutím UEFA," uviedol autor kriticky.

Najšokujúcejšie prestupy futbalovej histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carlos Tévez. Argentínčan opustil v roku...

"A aby tej irónie nebolo málo, Faerské ostrovy majú na švajčiarskom semafore červenú farbu, do krajiny sa tak Klaksvík dostal iba vďaka výnimke švajčiarskeho ministerstva zdravotníctva.

Úsmev ale rozhodne na mieste nie je. UEFA síce rozhodla striktne podľa svojho protokolu, čo je na jednu stranu správne, na druhej, tej dôležitejšej – ľudskej – ide o číry alibizmus a strkanie hlavy do piesku.

Čo ak Športový tribunál v Lausanne rozhodne inak, podľa väčšiny nezaujatých pozorovateľov správne? Čo keď v tú chvíľu už bude mať za sebou faerský celok duel vo Švajčiarsku? Pre UEFA – za jej slabošské rozhodnutia – a pre Klaksvík – za ich zrejmú snahu postúpiť podvodom – by to bol spravodlivý trest," dodal na záver.

52 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #KÍ Klaksvík