Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan sa obrátil na arbitrážny súd: Máme dostatok jasných argumentov a faktov

Slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava reagoval na kontumáciu zápasu 1. kola kvalifikácie Ligy majstrov s KÍ Klaksvík v prospech faerského tímu. Rozhodla o ňom Európska futbalová únia (UEFA) v pondelok večer.

25.08.2020 12:57
Ibrahim Rabiu Foto: ,
Ibrahim Rabiu (vpravo) zo Slovana na archívnej snímke.
debata (13)

Ako sa píše na oficiálnej stránke Slovana, klub ešte uplynulý piatok adresoval UEFA viac než trojstranový protest, v ktorom prostredníctvom konkrétnych faktov a argumentov zhrnul závažné pochybenia faerskej strany a poukázal na neférové konanie zo strany miestnych úradov.

Slovan odoslal UEFA negatívne výsledky testov na Covid-19 u všetkých členov prvej výpravy, ktorí sa vrátili na Slovensko.

Klub snahu nevzdáva, odvolal sa na Športovom arbitrážnom súde (CAS).

„Rozhodnutie nás neteší a všetci sme v tejto chvíli sklamaní. Chcem však zdôrazniť, že my nevedieme a nebudeme viesť žiadny boj voči UEFA. V tomto prípade totiž prehral predovšetkým futbal, a to z dôvodu neférových krokov zo strany úradov na Faerských ostrovoch, ktoré robili všetko pre to, aby sa zápas neodohral.

Nevzdávame našu snahu. Máme dostatok jasných argumentov a faktov. Preto sme podali odvolanie voči tomuto rozhodnutiu na Športový arbitrážny súd a právnou cestou sa budeme snažiť dosiahnuť to, čo nám prináleží.

Nielen pocity nás všetkých, ale hlavne fakty hovoria, že sme boli poškodení neférovým konaním faerskej strany i tým, že Klaksvík si nesplnil svoje povinnosti v zmysle protokolu UEFA. Na faerskej strane došlo k viacerým pochybeniam a diskriminácii,“ povedal pre stránku klubu generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

„Ďakujeme všetkým fanúšikom za podporu aj v týchto pre nás všetkých neľahkých a náročných chvíľach. Pre nás všetkých predstavujú udalosti posledných dní obrovskú ranu, no nevzdávame sa. Spolu sme Slovan v dobrom aj v zlom,“ doplnil.

Od prvého pozitívneho po kontumáciu

Pôvodne sa mal zápas medzi Klaksíkom a Slovanom hrať v stredu večer, no po pondelkovom prílete do dejiska stretnutia lekári diagnostikovali ochorenie COVID-19 u jedného človeka z výpravy Slovana, konkrétne u člena realizačného tímu.

Miestne úrady následne rozhodli, že výprava slovenského šampióna má dve možnosti – odcestovať domov alebo zostať v karanténe. Po stretnutí so zástupcami UEFA padlo rozhodnutie, že Slovan môže na zápas nastúpiť, avšak v náhradnom termíne a s úplne iným tímom, aký sa vtedy nachádzal na Faerských ostrovoch.

VIDEO: Nepochopiteľné, čo sa môže stať na takejto úrovni, vraví Kmotrík (vysielané 22. 8.)
Video

Vedenie Slovana preto vyslalo do dejiska náhradný tím. V novej výprave „belasých“ bolo sedem hráčov A-tímu, ktorí sa nedostali do pôvodnej nominácie a na Faerské ostrovy odleteli aj deviati juniori.

V druhej výprave Slovana sa po prílete do krajiny objavil pozitívny prípad na koronavírus, hráč sa potom podrobil opakovanému testu tiež s pozitívnym výsledkom. UEFA teda aj na piatok naplánovaný náhradný duel zrušila a ortieľ vyriekla až v pondelok podvečer.

Pre ŠK Slovan Bratislava sa púť pohárovou Európou nekončí vyradením z LM, predstaviť by sa mal v 2. kvalifikačnom kole Európskej ligy so žrebom 31. augusta.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #KÍ Klaksvík