Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Definitíva! Slovan nastúpi na Faerských ostrovoch v piatok

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava odohrajú duel 1. predkola Ligy majstrov 2020/2021 na pôde KÍ Klaksvík v piatok. Vedenie slovenského majstra to potvrdilo v stredu popoludní v oficiálnej tlačovej správe.

19.08.2020 12:58 , aktualizované: 15:56
Slovan, Michalovce Foto: ,
Futbalisti Slovana.
debata (84)

Ak chce Slovan odohrať zápas 1. predkola Ligy majstrov na ihrisku Klaksvíku, musí naň nastúpiť s rezervným tímom.

„V prvom rade sa chceme poďakovať UEFA, že nám vyhovela a spolu s nami urobila maximum, aby sa zápas odohral. Ceníme si ich iniciatívu a angažovanosť v situácii, keď do hry vstúpili miestne úrady, ktoré robia všetko pre to, aby sa zápas neodohral a aby nám situáciu čo najviac sťažili," uviedol Ivan Kmotrík ml.

"Je to naozaj zvláštna situácia, pretože podľa protokolu UEFA môžeme hrať, no miestne inštitúcie sa konaniu zápasu snažia všemožne zabrániť.

Sme radi, že stále máme šancu a v piatok sa pobijeme o postup do ďalšieho kola. Veríme, že sa všetko uskutoční v duchu fair-play a rozhodne sa na ihrisku,“ dodal generálny riaditeľ klubu.

„Podnikli sme kroky, aby sme v zmysle protokolu UEFA mali v piatok k dispozícii minimálne 13 negatívne testovaných a pripravených hráčov.

"V praxi to znamená, že z Bratislavy priletia hráči z kádra A-mužstva, ktorí neboli v nominácii na Faerské ostrovy a ak to bude potrebné, možno sa k nim pripojí aj niekto z juniorky. Samozrejme, všetci budú pretestovaní,“ pokračoval Ivan Kmotrík ml.

"V prvom rade by som chcel zdôrazniť, že z našej strany sme splnili protokol UEFA. Postupujeme presne podľa tohto protokolu a na Faerských ostrovoch máme osemnásť hráčov, ktorí mali dvakrát po sebe negatívne testy.

Najbohatší futbalisti planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Paul Pogba - 85 miliónov dolárov.

Preto sa pokúsime opätovne pretestovať týchto hráčov, aby mohli byť vyňatí z karantény a mohli zasiahnuť do piatkového zápasu.

Urobíme pre to maximum, no chceme byť pripravení na všetky scenáre, preto sme zabezpečili lietadlo pre ďalšiu skupinu hráčov, ktorí pricestujú z Bratislavy.“

Po zápase v Zlatých Moravciach sa v klube objavil koronavírus. Okrem Vladimíra Weissa mal pozitívny test aj jeden z členov realizačného tímu.

Na Faerské ostrovy preto odletela výprava bez nich – pričom každý z jej členov mal negatívny výsledok testu na Covid-19.

Komplikácia však prišla po prílete do dejiska zápasu. Pozitívne bol totiž testovaný fyzioterapeut Slovana.

Tamojšie zdravotnícke orgány zareagovali nasledovne: slovenskému majstrovi nariadili dvojtýždňovú karanténu v krajine, alebo odchod z nej rovnakým lietadlom. A zakázali odohrať zápas s Klaksvíkom.

Do hry vstúpila aj UEFA, ktorá povolila Slovanu odohrať zápas, no s jednou zásadnou podmienkou: musí na Faerské ostrovy priletieť s novými hráčmi, ktorí nie sú v karanténe – čiže nastúpiť s rezervným tímom.

V praxi to znamená, že zápas sa odohrá v piatok. Z Bratislavy vycestuje do dejiska zápasu ďalšia výprava. Medzičasom sa zástupcovia klubu na Faerských ostrovoch pokúsia zabezpečiť opätovné testovanie a vyňatie hráčov z miestnej karantény.

84 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss #Klaksvík