Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ty špinavý cigán! Hrdina PSG začal po urážkach chodiť k psychológovi

Bol pri všetkých troch kľúčových momentoch, ktoré určili jasný kurz semifinálového súboja Ligy majstrov medzi Lipskom a parížskym Saint-Germain (0:3). Keby však pred šiestimi rokmi nespravil nepopulárne rozhodnutie, zrejme by upadol do futbalového zabudnutia.

18.08.2020 22:52
Angel Di Maria - Neymar Foto: ,
Krídelníci PSG Ángel Di Maria (vľavo) a Neymar oslavujú gól do siete Lipska.
debata

Ángel di María celú futbalovú kariéru bojuje s cudzími tieňmi. V argentínskej reprezentácii kvôli Lionelovi Messi, v Reale Madrid ho na neho vrhal Cristiano Ronaldo.

Ani v Manchestri United nebol najjagavejšou hviezdou. A hoci ako jeden z prvých uveril projektu katarských šejkov, ktorí kúpili PSG, nakoniec sa pozeral na päty Neymarovi a neskôr aj Kylianovi Mbappému.

Utorková paráda v Lisabone však bola v jeho réžii. Di María strelil gól a na dva prihral pri víťazstve PSG nad Lipskom 3:0. Pred zápasom bol pritom jeho štart otázny.

"Stále sa hovorí o Mbappém a Neymarovi, ale pozrite sa na Di Maríu. Nespomínam si, že by vypustil nejaký šprint alebo súboj, prípadne niekde zbytočne stratil loptu.

Posadil Marquinhosovi na hlavu milimetrovo presný center. Neskôr sa nesplašil pred bránkou a sám skóroval. A k tomu ešte našiel aj Bernata pri obrovskej chybe obrany Lipska. Toto je Di Maríova noc," chválil Argentínčana expert BT Sport Steve McManaman.

Aj bývalý anglický reprezentant vie, akí krutí a hlúpi vedia byť fanúšikovia v Premier League. Di Maríu krátko po prestupe do Manchestru United po nepresvedčivých výkonoch nešetrili.

Ozývali sa urážky najhrubšieho razenia. Máloktoré sa dajú napísať verejne. Po zjemnení azda iba jediná – ty špinavý cigán!

„Bolo to ťažké. Dostali sa mi pod kožu, mal som toho plnú hlavu. Kým som si ju nevyčistil, nemohol som podať na ihrisku adekvátny výkon,“ spomína na rok 2014 Di María pre TyC Sports.

V tom čase sa odhodlal ísť k psychológovi. Kvôli sebe aj kvôli blízkym.

„Tieto veci nezasahujú len vás, urážajú celú vašu rodinu. Psychológ mi veľmi pomohol. Vďaka nemu sa mi uľavilo. Moja hlava je už v pohode,“ doplnil Di María.

Niečo na tom bude, veď výkony 32-ročného rodáka z Rosaria znova spĺňajú najprísnejšie futbalové kritéria.

To je pred nedeľňajším finále dobrá správa pre PSG. A zlá pre víťaza súboja Lyon – Bayern…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Ángel di María #RB Lipsko