Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chlad, umelá tráva, vírus. Slovan by nemali zastaviť

Futbalisti Slovana Bratislava začínajú v ére samostatnosti svoj siedmy pokus v Lige majstrov. Pred rokom zažili asi najväčšie sklamanie. V 1. predkole nestačili na Sutjesku Nikšič. Aj teraz ich čaká pohárový outsider - KÍ Klaksvík z Faerských ostrovov. Hrá sa v stredu od 20.00.

18.08.2020 15:29
Ján Kozák Foto: ,
Tréner Slovana Ján Kozák ml. odpovedá na novinárske otázky pred odletom na Faerské ostrovy.
debata (1)

„Žreb bol priaznivý, ale to sme vraveli aj vlani, vládla eufória a dopadli sme zle. Kvalita je na našej strane, ale musíme ju potvrdiť na ihrisku,“ zdôrazňuje tréner Ján Kozák mladší.

Tohtoročné predkolá prinášajú novinku – hrá sa len na jeden zápas. Slovanisti ho odohrajú na pôde súpera. Cestovanie na Faerské ostrovy nebýva jednoduché, preto výprava slovenského majstra odcestovala už v pondelok.

Keď sa predstavili na Faerských ostrovoch slovenskí reprezentanti v kvalifikačnom súboji, lietadlu sa na ostrovoch nepodarilo na prvý pokus pristáť a museli prenocovať na Shetlandských ostrovoch. Slovanisti sa napokon tejto komplikácii vyhli.

Odlet im však skomplikovala nevydarená generálka v lige v Zlatých Moravciach (1:2). Po nej mal jeden z hráčov (a jeden člen realizačného tímu) pozitívny test na COVIC-19. Jeho meno klub neoznámil, ale potvrdil, že išlo o futbalistu, ktorý v zápase v Zlatých Moravciach nastúpil.

Z opôr neodcestovala trojica Moha – Holman – Weiss. Prví dvaja sú zranení, z nich si zahral v Zlatých Moravciach iba Weiss… Hneď po prílete absolvovali slovanisti opätovné testovanie. Všetky testy boli negatívne a podľa protokolu UEFA nič nebráni, aby sa stredajší zápas odohral.

Klaksvík je 18-násobný majster, ale v Európe sa nikdy nepresadil. Pred rokom si zahral v Európskej lige a prešiel cez dvoch súperov – cez Tre Fiori zo San Marína (5:1 a 4:0) a Riterai z Litvy (1:1 vonku a 0:0). Zastavil ho po tesných výsledkoch až Luzern (dvakrát 0:1).

Belasých na severe kontinentu privítalo chladné počasie, teplomer ukazoval desať stupňov Celzia. Hrať sa bude na umelom trávniku. Na tieto okolnosti sa Kozák nevyhovára.

„Je vždy lepšie, ak prichádzate z teplejšieho prostredia do chladnejšieho ako naopak. Na to sa lepšie prispôsobuje. Aj umelý trávnik je lepší ako nekvalitné prírodné ihrisko,“ tvrdí.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juraj Kucka (Parma) - 4 milióny eur.

Zradnejšie je, že sa o všetkom rozhodne v jednom zápase a od Slovana sa očakáva jednoznačný postup. „Také zápasy, v ktorých je mužstvo favoritom, nebývajú jednoduché,“ dodáva tréner.

Tím prevzal pred rokom práve po krachu s Nikšičom. Potom s ním zažil peknú jeseň, v ktorej si Slovan zahral v skupine Európskej ligy. "Verím, že nám skúsenosti zo skupinovej fázy, kde sme držali krok so silnými súpermi, pomôžu a budeme ešte o niečo silnejší a skúsenejší ako pred rokom,“ vyjadril sa Kozák.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml.