Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žena si myslela, že sa zbláznil. Tuhý fajčiar nesmie zlyhať

Prehľad v číslach. Záľuba vo fajčení. Hviezdy v kabíne. Svet Maurizia Sarriho nie je taký pekný, ako sa na prvý pohľad môže zdať.

07.08.2020 09:00
Maurizio Sarri Foto: ,
Tréner Juventusu Maurizio Sarri pri obľúbenej cigaretke.
debata

V štyridsiatke si povedal, že počítať straty a zisky ho už nebaví. V banke dal výpoveď a vydal sa do sveta, v ktorom sú tiež veľké peniaze.

„Moja žena si myslela, že som sa zbláznil. Ja som však veril, že sa presadím. A navyše, baby netreba stále počúvať,“ vysvetlil pred rokmi charizmatický tréner Juventusu prečo sa vybral po futbalovom chodníku.

Pred necelými dvomi týždňami získal so Starou dámou titul, deviaty v rade. Ilúzie si však nerobí. Ak dnes večer doma nepostúpi cez Lyon – prvý zápas sa skončil víťazstvom Olympique 1:0 – zrejme sa bude porúčať.

Tréner Juventusu Maurizio Sarri a jeho zverenci... Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Maurizio Sarri Tréner Juventusu Maurizio Sarri a jeho zverenci s víťaznou trofejou.

„Musíte byť veľmi dobrí, keď ste pod mojim vedením získali titul,“ odpovedal so smiechom na otázku, čo povedal hráčom po zisku Scudetta. „Čaká nás však ešte šichta v Lige majstrov,“ doplnil.

Šesťdesiatjeden­ročný Talian niekedy denne vyfajčí viac ako dve krabičky cigariet. Nakoľko však na viacerých štadiónoch nie je možné zapáliť si, v odvete proti francúzskemu klubu bude pri krajnej čiare postávať s filtrom v ústach.

„Pomáha mi upokojiť sa,“ ozrejmil Sarri.

Jeho netypická forma ukojenia závislosti nebude jediným zaujímavým javom na Allianz Stadium. Miesto na 41-tisícovom štadióne si nenájde ani jeden fanúšik. Jedna zo štyroch dohrávaných osemfinálových odviet sa uskutoční za prísnych hygienických pravidiel.

Štvorica istých postupujúcich – Bergamo, Paríž, Lipsko a Atlético Madrid – bude čakať, kto sa k nim na finálovom turnaji v Lisabone pridá. Zvyšné fázy play off Ligy majstrov sa od 12. augusta budú hrať na jeden zápas.

O jedenásť dní neskôr je na programe finále. Sarriho Juventus by bol rád pri tom…

Program osemfinále LM (21.00)

Dnes (odvety): Manchester City – Real Madrid (prvý zápas 2:1, Orange Sport), Juventus – Lyon (0:1, Orange Sport), zajtra: Barcelona – Neapol (1:1, Orange Sport), Bayern – Chelsea (3:0, Orange Sport).

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Maurizio Sarri