Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výročie pamätnej päťky. Pripomeňte si, ako Artmedia zničila zúfalý Celtic

Presne pred 15 rokmi, 27. 7. 2005 sa hráči Artmedie Bratislava postarali jeden z najvýraznejších úspechov slovenského klubového futbalu.

27.07.2020 10:32
Artmedia Petržalka Foto: ,
Radosť futbalistov Artmedie z triumfu 5:0 nad Celticom.
debata

V úvodnom stretnutí 2. predkola Ligy majstrov deklasovali škótsky veľkoklub Celtic Glasgow 5:0 (1:0).

K senzačnému víťazstvu petržalského klubu výrazne prispel Juraj Halenár. Hráč, ktorý zomrel pred dvoma rokmi v júni, zaznamenal hetrik. Ďalšie presné zásahy zverencov trénera Vladimíra Weissa pridali Blažej Vaščák a striedajúci Martin Mikulič.

„Je to ako krásny sen, ale našťastie je to skutočnosť. Podali sme fantastický výkon, ktorým sme zaskočili súpera. Pri všetkej skromnosti sme si pred zápasom verili, lebo som vedel, že Celtic nie je v optimálnej forme a môžeme ho zdolať," povedal po zápase tréner Weiss.

Pamätný triumf hráčov Artmedie nad Celticom Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Artmedie prichádzajú na zápas proti...

Koučovi Celticu Gordonovi Strachanovi sa, naopak, hovorilo veľmi ťažko.

"Je to pre nás šok, ťažko si spomenúť na takýto výsledok v histórii klubu. Prehru si rozanalyzujeme, teraz ťažko hovoriť o príčinách.

Svoj podiel na výkone môjho mužstva má aj veľká horúčava. Nebude to jednoduché, ale s touto situáciou sa musíme vyrovnať. Na odvetu ešte nemyslím," uviedol Strachan.

VIDEO: Zostrih zápasu Artmedia – Celtic

Weissa tešil skvelý výsledok, ale upozorňoval, že v odvete sa môže stať všeličo. Mal pravdu. Artmediu v odvete čakal pekelný večer, napokon so šťastným koncom. V Glasgowe podľahli 0:4, na postup do tretieho predkola im to však stačilo.

Artmedia následne vyradila aj Partizan Belehrad a prebojovala sa do skupinovej fázy najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže.

debata chyba
Viac na túto tému: #Celtic Glasgow #Artmedia Bratislava