Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Istanbulu uniká finále Ligy majstrov. UEFA zvažuje všetky možnosti

Európska futbalová únia (UEFA) zvažuje pred dohratím tejto sezóny Ligy majstrov všetky možnosti vrátane presunutia finále z Istanbulu.

30.05.2020 13:54
debata
Trofej pre víťaza Ligy majstrov. Foto: SITA/AP, Daniel Cole
Ligy majstrov Trofej pre víťaza Ligy majstrov.

Na Atatürkovom štadióne v tureckej metropole sa malo pôvodne bojovať o trofej už v sobotu 30. mája, ale ročník v marci prerušila pandémia koronavírusu.

UEFA dúfa, že sa jej LM podarí dohrať do konca augusta, podľa informácií agentúry AFP by novým termínom finále mohol byť 29. august.

„Pracovná skupina, v ktorej figurujú zástupcovia klubov, národných líg a zväzov, skúma všetky možné podoby kalendára a formátu súťaže. Zatiaľ nepadlo žiadne rozhodnutie, 17. júna by sa malo uskutočniť zasadnutie exekutívy,“ povedal hovorca UEFA pre AFP.

Najlepší strelci Ligy majstrov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
9. Andrij Ševčenko (Ukr./Dynamo Kyjev, AC...

Dennik New York Times napísal, že ak by sa tohtosezónne finále odohralo v náhradnom dejisku, Istanbul by mohol hostiť záverečný zápas v niektorom z budúcich ročníkov.

Prioritou pre UEFA je, aby sa na miesto dohrávok súťaží dostali ich účastníci bez väčších problémov. Je zrejmé, že na tribúnach budú chýbať fanúšikovia. Stále viac sa hovorí o Nemecku, v ktorom nebude problémom zabezpečiť logistiku a krajine sa už podarilo obnoviť najvyššiu domácu súťaž.

Zmena formátu prichádza do úvahy aj v Európskej lige, ktorej finále bolo pôvodne naplánované na stredu 27. mája v poľskom Gdansku.

Najlepší futbalisti svojich dekád Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1920 - 1930: Španiel Ricardo Zamora.
debata chyba
Viac na túto tému: #Istanbul #liga majstrov vo futbale