Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už aby bol júl. Tottenham nemá čas na výhovorky

Najradšej by na to okamžite zabudol. Hneď ako zoťal súpera vo vlastnom pokutovom území, padol na kolená a chytil sa za hlavu.

10.03.2020 10:24
José Mourinho Foto: ,
José Mourinho, tréner Tottenhamu.
debata

Ben Davies vedel, čo príde. A to sa ani nemusel pozerať na hlavného rozhodcu. Cüneyt Cakir bez váhania ukázal na biely bod a tvrdý zákrok odmenil žltou kartou.

Najväčšia hviezda Lipska Timo Werner sa nepomýlil a tak čaká Tottenham v utorok večer veľká osemfinálová fuška. Podarí sa mu zmazať domácu prehru 0:1 a zachrániť sa v Lige majstrov?

„Mnoho tímov sa z tohto stavu dostalo do ďalšej fázy. Prečo by sme ďalším nemohli byť my?“ kladie si rečnícku otázku José Mourinho, kouč ostatného neúspešného finalistu. Jedným dychom však dodáva: „Možností nemáme veľa, ale určite sa o svoju šancu pobijeme.“

Portugalský mág si pôsobenie v druhom londýnskom klube predstavoval inak. The Special One (Pán špeciálny) – prezývka, ktorá mu prischla po sérii úspechov v Chelsea – je v nezávideniahodnej situácii.

Jeho mužstvo trápia zranenia opôr. Strelec Harry Kane s veľkou pravdepodobnosťou nestihne nielen záver ročníka, ale ani majstrovstvá Európy v lete 2020. Son Heung-Min má po sezóne, Moussa Sissoko je po operácii kolena.

„Po hodine hry som stiahol Dele Alliho a poslal som tam Erika Lamelu. Pred zápasom vôbec netrénoval. Iba pár minút pózoval kameramanom, ale inak nebol s tímom. Napriek tomu odohral solídnu polhodinu. Nemám chlapcom čo vytknúť, idú za hranicu svojich možností,“ chváli Mourinho trápiacu sa kabínu.

Taktickému majstrovi nezostáva nič iné. Pri momentálnej maródke, forme niektorých hráčov Spurs a naopak solídnej fazóne súpera, musí Mourinho dúchať do pahreby aspoň rečami o morálke.

„Bol by som najradšej, keby bolo prvého júla a mohli sme začať odznova. Bez boja sa však nevzdáme,“ odkázal Mourinho do Lipska.

Kapitán Hugo Lloris nevidí situáciu Spurs tak tragicky. Verí, že sa mužstvo v neľahkej situácii ešte viac zomkne a šikovného bundesligistu zdo­lá.

„Máme veľa zranených, ale nehľadáme výhovorky. Musíme zostať pri základoch a robiť si svoju prácu. Nemáme čas na premýšľanie či analýzu, musíme sa pozbierať a ukázať, že na to máme,“ uzatvára Lloris.

Ak bude chytať tak ako pred dvoma týždňami, Tottenham má solídne šance…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Tottenham Hotspur #koronavírus