Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strhujúci obrat City v Madride. Lyon olúpil Starú dámu

Futbalisti Manchestru City triumfovali v úvodnom stretnutí osemfinále Ligy majstrov 2019/20 na ihrisku Realu Madrid 2:1 a vytvorili si sľubnú východiskovú pozíciu pred odvetou. O ich triumfe rozhodol v 83. minúte z penalty kapitán Kevin De Bruyne. V druhom stredajšom stretnutí domáci Olympique Lyon zvíťazil nad Juventusom Turín 1:0 gólom Lucasa Tousarta z prvého polčasu. Odvety sú na programe 17. marca.

26.02.2020 22:54 , aktualizované: 23:08
Man. City Foto: ,
Manchester City predviedol na pôde Realu Madrid strhujúci obrat.
debata (1)

Po opatrnom úvode zápasu v Madride mali prvú veľkú šancu hostia. Kevin De Bruyne vysunul v 21. minúte Gabriela Jesusa, ten sa presadil medzi dvomi obrancami, ale jeho prudkú strelu vyrazil Thibaut Courtois. Domáci mali tutovku po polhodine hry.

Mendy poslal z ľavej strany center do šestnástky, Benzema sa dostal k hlavičke, ktorú Ederson výborne vyrazil. Po jeho zákroku sa ešte neúspešne snažil o dorážku Junior. City muselo v 33. minúte nútene striedať a namiesto zraneného Laporteho prišiel do hry Fernandinho.

V ďalšom priebehu bolo aktívnejšie i nebezpečnejšie. Po výbornej Jesusovej prihrávke namieril Bernardo Silva len do stredu brány a v závere polčasu zabránil gólu na bránkovej čiare Casemiro. Po zmene strán mal Riyad Mahrez v krátkom slede dve dobré príležitosti, ale v oboch ho vychytal Courtois.

V 60. minúte ale prišla chyba v rozohrávke Citizens, nasledoval rýchly brejk Realu a Isco otvoril skóre – 1:0. Zverenci Zinedine Zidana však náskok neudržali. V 78. minúte poslal De Bruyne spomedzi troch súperov presný center na hlavu Jesusa a bolo 1:1 a o päť minút neskôr už hostia viedli.

Striedajúceho Sterlinga zastavil v šestnástke faulom Dani Carvajal a De Bruyne premenil pokutový kop – 1:2. Real navyše prišiel v závere aj o svojho kapitána. Sergio Ramos sa dostal do kontaktu s unikajúcim Jesusom a rozhodca mu udelil červenú kartu. Nemôže tak nastúpiť v odvete.

Osemfinále Ligy majstrov, 1. zápas

Real Madrid – Manchester City 1:2 (0:0)
Góly: 60. Isco – 78. Jesus, 83. De Bruyne (z 11m). Rozhodoval: Orsato (Tal.), ŽK: Valverde, Modrič – Mendy, ČK: 86. Ramos

Real: Courtois – Carvajal, Ramos, Varane, Mendy – Modrič (84. Lucas), Casemiro, Valverde – Isco (84. Jovič), Benzema, Junior (75. Bale)
Manchester: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte (33. Fernandino), B. Mendy – Gundogan, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Jesus, Silva (73. Sterling)

Juventus mohol ísť do vedenia už v 4. minúte, ale Juan Cuadrado sa nedostal k zakončeniu po prihrávke Cristiana Ronalda. Šance neprišli ani v ďalších minútach, hralo sa medzi šestnástkami, domáci dobre napádali rozohrávku súpera a snažili sa o kontry.

V 21. minúte mohli ísť do vedenia, ale Karl Ekambi hlavou opečiatkoval len žrď. O desať minút sa im to už podarilo. Houssem Aouar prešiel poľahky od ľavej postrannej čiary až do šestnástky a po jeho prihrávke otvoril skóre Lucas Tousart.

Turínčania nemali v prvom polčase ani jednu strelu na bránku a bezzubí boli aj po zmene strán. Maurizio Sarri poslal do hry Aarona Ramseyho s Gonzalom Higuainom i Federica Bernardeschiho, ale Lyon dobre bránil a súpera do šancí nepúšťal. Hostia si ich vypracovali až v závere, no Higuain v 85. minúte pri tutovke minul.

Osemfinále Ligy majstrov, 1. zápas

Olympique Lyon – Juventus Turín 1:0 (1:0)
Gól: 31. Tousart. Rozhodoval: Gil Manzano (Šp.), ŽK: Marcelo, Cornet

Lyon: Lopes – Denayer, Marcelo, Marcal – Dubois (78. Tete), Guimaraes, Tousart, Aouar, Cornet (81. Andersen) – Ekambi (66. Terrier), Dembele
Juventus: Szczesny – Danilo, Bonucci, de Ligt, Sandro – Bentancur, Pjanič (61. Ramsay), Rabiot (78. Bernardeschi) – Cuadrado (70. Higuain), Dybala, Ronaldo

1 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov