Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kritika aj triky z videohry. Messi straší Neapol

No do r...! Reakcia správcu oficiálneho účtu SSC Neapol na twitteri nie je najvhodnejšia, ale hovorí za všetko. Bola odpoveďou na víkendové vystúpenie Lionela Messiho. Kapitán Barcelony v sobotu zostrelil Eibar (5:0) štyrmi gólmi.

25.02.2020 12:00
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Dnes čaká španielskeho šampióna súboj so zamestnávateľom jediného Slováka v osemfinále Ligy majstrov. Neapol so Stanislavom Lobotkom privíta na štadióne Sv. Pavla Barcelonu.

Aj napriek presvedčivému víťazstvu v La Lige nebol režisér Messi úplne spokojný. Typické frázy o sebavedomom výkone či premieňaní šancí vystriedala nevídaná kritika.

"Nie je jednoduché zvyknúť si na štýl, ktorý preferuje nový tréner Setién. Pod predošlým sme hrali inak, teraz sa za pochodu učíme nové veci. Momentálne nehráme dostatočne dobre na to, aby sme mohli vyhrať Ligu majstrov. Väčšie šance dávam Realu Madrid, Juventusu Turín, Parížu St. Germain či Liverpoolu,“ vyhlásil Messi.

Akiste sa tieto slová nepočúvali vedeniu Barcelony najľahšie. Je verejným tajomstvom, že Messi si so športovým riaditeľom a bývalým spoluhráčom Ericom Abidalom vymieňali nepríjemné odkazy.

Médiá šokovala aj správa o tom, že vedenie Barcelony údajne platilo externú firmu, ktorá mala vylepšiť imidž prezidenta klubu Josepa Mariu Bartomuea spôsobom sebe vlastným. Očierňovala súčasných i bývalých hráčov, ktorí sa na adresu šéfa kriticky vyjadrovali.

Momentálne sa však situácia upokojila a Barcelona sa vrátila na ligový trón. Podľa trénera Neapola Gennara Gattusa je teda favorit i hlavná hviezda osemfinálového dvojzápasu jasný.

„Barcelona má vo svojom tíme velikána. Nevidel som hrať Diega Maradonu, ale Messi je z inej galaxie. Dokáže veci, ktoré vidíte iba vo videohrách,“ chválil Argentínčana niekdajší taliansky reprezentant.

Nad radami expertov, že musí nájsť niekoho, kto by mohol na Messiho hrať osobnú obranu, sa pousmial. Jedným z adeptov by mohol byť Lobotka, ktorý sa s jedným z najlepších futbalistov súčasnosti stretol nedávno ešte ako hráč Celty Vigo.

„Neviem, či sa to vôbec dá. Messi je príklad futbalovosti i ľudskosti. Nepočul som ho verejne povedať niečo nemiestne. A na ihrisku predvádza kúsky, ktoré by vám ešte chvíľu predtým zdali ako nepredstaviteľné,“ uzavrel Gattuso.

Bude po dnešnom dueli velebiť svojich alebo súpera?

Dnešný program

Osemfinále, prvé zápasy: 21.00 Neapol – Barcelona (Orange Sport), Chelsea – Bayern Mníchov (Orange Sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #SSC Neapol #Lionel Messi