Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lobotkovi sa črtá veľká premiéra v Lige majstrov. Neapol ho pridal na súpisku

V osemfinále tohtosezónnej edície Ligy majstrov bude mať hráčske zastúpenie aj slovenský futbal. V talianskom klube SSC Neapol dopísali na súpisku aj januárovú posilu zo španielskej Celty Vigo Stanislava Lobotku.

06.02.2020 11:29
debata
Stanislav Lobotka ešte v drese Celty Vigo počas... Foto: SITA/AP, Lalo R. Villar
Spain Soccer La Liga Lobotka Celta Stanislav Lobotka ešte v drese Celty Vigo počas zápasu s Barcelonou.

Kluby museli nahlásiť požadované zmeny v kádroch do polnoci z pondelka na utorok. Tie následne ešte podliehali schváleniu zo strany Európskej futbalovej únie (UEFA).

Už niekoľko sezón platí, že každý z účastníkov jarných vyraďovacích kôl LM a Európskej ligy môže počas zimy zaregistrovať maximálne troch nových hráčov. Od uplynulého ročníka 2018/2019 však už nezáleží na tom, či hráč v danej sezóne predtým nastúpil v LM alebo EL za iný klub, príp. či sa jeho bývalý klub stále nachádza v súťaži.

V praxi to znamená, že Neapol mohol dopísať na súpisku aj Nemca Diega Demmeho, ktorý v skupinovej fáze LM 2019/2020 hral za RB Lipsko. Do tejto kategórie patrí aj nórsky útočný supertalent Erling Braut Haaland z Borussie Dortmund, na jeseň ešte hráč rakúskeho Red Bullu Salzburg alebo kmeňový obranca Realu Madrid Álvaro Odriozola, momentálne na hosťovaní v Bayerne Mníchov.

Neapol sa v osemfinále stretne so španielskym FC Barcelona. Prvý zápas sa hrá 25. februára pod Vezuvom, odveta v katalánskej metropole je na programe 18. marca. Počas pôsobenia v Celte Vigo nastúpil Lobotka proti „blaugranas“ dovedna 7-krát s bilanciou jedno víťazstvo, tri remízy a tri prehry.

debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #Stanislav Lobotka