Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Neapolská reakcia na postup do play off LM? Vyhadzov Ancelottiho

Taliansky futbalový tím SSC Neapol povedie ako hlavný tréner Gennaro Gattuso. Majster sveta z roku 2006 nahradil pri kormidle Carla Ancelottiho. Toho prepustili napriek utorňajšej výhre 4:0 nad Genkom, znamenajúcej postup do osemfinále Ligy majstrov.

11.12.2019 07:22 , aktualizované: 19:11
Italy Soccer Serie A Ancelotti Foto: ,
Kouč Neapola Carlo Ancelotti (v strede) a jeho zverenci.
debata

Gattuso absolvuje debut pri kormidle Neapola v sobotňajšom dueli Serie A proti Parme, ktorej dres oblieka aj slovenský reprezentačný stredopoliar Juraj Kucka. Gattuso bol do mája na lavičke milánskeho AC, kde strávil takmer celú hráčsku kariéru.

„Cieľ je začať zbierať body a vrátiť sa späť na priečky, zaručujúce miestenku v Lige majstrov. Musíme tvrdo pracovať a prekonať toto zložité obdobie,“ vyhlásil 41-ročný Gattuso, ktorého Ancelotti viedol počas viac ako osemročného úspešného obdobia v milánskom AC. „Ancelotti je pre mňa ako otec. Vždy stál pri mne a podporoval ma.“

Neapol skončil pod Ancelottiho vedením na druhej priečke uplynulej sezóny Serie A. V prebiehajúcej mu patrí priebežne až siedma priečka, keď stráca na vedúci Inter Miláno už 17 bodov. Informovala o tom agentúra SID.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Carlo Ancelotti #SSC Neapol