Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neapolská reakcia na postup do play off LM? Vyhadzov Ancelottiho

Taliansky futbalový tím SSC Neapol povedie ako hlavný tréner Gennaro Gattuso. Majster sveta z roku 2006 nahradil pri kormidle Carla Ancelottiho. Toho prepustili napriek utorňajšej výhre 4:0 nad Genkom, znamenajúcej postup do osemfinále Ligy majstrov.

11.12.2019 07:22 , aktualizované: 19:11
Italy Soccer Serie A Ancelotti Foto: ,
Kouč Neapola Carlo Ancelotti (v strede) a jeho zverenci.
debata

Gattuso absolvuje debut pri kormidle Neapola v sobotňajšom dueli Serie A proti Parme, ktorej dres oblieka aj slovenský reprezentačný stredopoliar Juraj Kucka. Gattuso bol do mája na lavičke milánskeho AC, kde strávil takmer celú hráčsku kariéru.

„Cieľ je začať zbierať body a vrátiť sa späť na priečky, zaručujúce miestenku v Lige majstrov. Musíme tvrdo pracovať a prekonať toto zložité obdobie,“ vyhlásil 41-ročný Gattuso, ktorého Ancelotti viedol počas viac ako osemročného úspešného obdobia v milánskom AC. „Ancelotti je pre mňa ako otec. Vždy stál pri mne a podporoval ma.“

Neapol skončil pod Ancelottiho vedením na druhej priečke uplynulej sezóny Serie A. V prebiehajúcej mu patrí priebežne až siedma priečka, keď stráca na vedúci Inter Miláno už 17 bodov. Informovala o tom agentúra SID.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Carlo Ancelotti #SSC Neapol