Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mával otlaky a bolesti. Škriniara a spol. zostrelil mladík v hrozných kopačkách

Jarná časť najprestížnejšej klubovej súťaže bude bez slovenských futbalistov. Stopku dostali Patrik Hrošovský (Genk), Róbert Mak (Zenit Petrohrad) a Milan Škriniar (Inter Miláno).

10.12.2019 23:30
Ansu Fati, Foto: ,
Ansu Fati (31) skóruje cez Milana Škriniara proti Interu Miláno.
debata (1)

Hrošovský nastúpil na celý zápas, krídelník ruského veľkoklubu odohral pri prehre 0:3 s Benficou len niekoľko sekúnd. Milan Škriniar patril k najlepším hráčom Milánčanov, ale ani jeho výkon nezniesol prísnejšie futbalové kritéria.

Slovenský stopér sa zviezol pri ďalšom utrápenom vystúpení Interu. Zverenci Antonia Conteho potrebovali v domácom súboji s Barcelonou tri body. Od tých boli aj napriek dvom neuznaným gólom – kvôli ofsajdom Lautara Martíneza a strelca jediného gólu Interu Romelua Lukakua – ďaleko.

S barcelonským béčkom – nehrali Lionel Messi, Marc-André Ter Stegen či Gérard Piqué – prehrali 1:2 a budú hrať iba šestnásťfinále Európskej ligy.

Hrdinom zápasu sa stal Ansu Fati. Meno rodáka z africkej Guinei-Bissau poznal pred začiatkom sezóny len málokto. Avšak zranenie Messiho či ďalších opôr umožnilo sedemnásťročnému krídelníkovi odkrútiť si premiéru na Camp Nou. Bola parádna a to aj napriek hrozným kopačkám.

"Nemohol som sa na ne pozerať. Musel som mu kúpiť nové, aby vyzeral pri debute ako sa na hráča Barcelony patrí,“ povedal po premiére Fatiho proti Realu Betis v auguste 2019 tréner barcelonského mužstva do 19 rokov Victor Valdés.

Vtedy ešte len šestnásťročný Fati vošiel do histórie klubu ako druhý najmladší hráč, ktorý hral za áčko Katalánskeho veľkoklubu.

"Je fantastický. Má skvelý pohyb, šikovné nohy a v hlave veci upratané na správnom mieste. Len tie kopačky boli katastrofálne. Spôsobovali mu otlaky, mal veľké bolesti,“ doplnil pred časom niekdajší gólman Barcelony Valdés.

Nevedno, či Fati mal cenný darček od legendy Blaugranas na sebe aj v stredu. Isté je len to, že ani Škriniar nedokázal zastaviť jeho gólovú strelu. Interu priniesla smutnú definitívu. Milánčania znova neprekročili svoj tieň a po víťazstve Dortmundu nad Slaviou 2:1 zaslúžene končia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #fc barcelona #Inter Miláno #Ansu Fati