Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uspeje Slavia aj na treťom ikonickom štadióne?

Skončí sa pekný príbeh šťastne? Nemecký gigant dúfa, že nie.

10.12.2019 06:00
Slavia Praha Foto: ,
Futbalisti Slavie Praha.
debata

Lenže český šampión si na neho trúfa. A nech to pred začiatkom skupinovej fázy Ligy majstrov znelo akokoľvek odvážne, zápasy Slavie ukázali oprávnenosť tohto tvrdenia.

Futbalisti pražského klubu v utorok večer uzavrú svoju púť v najprestížnejšej klubovej súťaži. Na ihrisku Borussie Dortmund už nebudú bojovať o postup z F-skupiny do osemfinále či Európskej ligy. V hre sú už „iba“ obrovské peniaze, prvé víťazstvo či česť.

„Veľmi sa tešíme. Vestfálsky štadión má jednu z najlepších kulís v Európe. Dúfam, že sa nebudeme len kochať atmosférou a štadiónom, ale budeme aj nebezpeční,“ povedal českým médiám kouč Slavie Jindřich Trpišovský pred odletom.

Jeho zverenci získali dosiaľ len dva body. Pravda, oba vonku – na slávnom San Sire i ikonickom Nou Campe. Za istých okolností by zmierlivý výsledok vyhovoval aj Borussii, ktorá stále nemá istú miestenku v osemfinále Ligy šampiónov.

„Súper sa bije o postup. Chceme mu to sťažiť,“ doplnil asistent trénera Zdeněk Houštecký. Slavia môže ešte vylepšiť koeficient českých mužstiev pre nasadzovanie do európskych súťaží.

„Najdôležitejšie bude začať aktívne a nebáť sa súpera. Ak sa nám to podarí, môžeme byť úspešní,“ doplnil Trpišovský.

Dortmundu však nemusí na postup stačiť ani víťazstvo, ak v súbežnom stretnutí Inter zdolá už istého postupujúceho z Barcelony. Borussia má s talianskym súperom horšie vzájomné zápasy (3:2 a 0:2), a tak si nič iné ako presvedčivé víťazstvo proti Slavii nepripúšťa.

„Nemôžeme sa spoliehať na kalkulácie. Urobili sme krok vpred, ale čaká nás kvalitný súper,“ vyhlásil po ostatnom víťazstve v Bundeslige nad Düsseldorfom (5:0) kapitán Marco Reus.

Tridsaťročný útočník strelil v štrnástich ligových stretnutiach osem gólov a pridal aj dve asistencie. V Lige majstrov si však na neho súperi dávajú väčší pozor. Na prvý gól v tomto ročníku súťaže stále čaká.

„Vždy poteší, keď mužstvu pomôžete gólmi či asistenciou. Som si vedomý, že som v ostatných týždňoch nehral najlepšie. Vždy som sebakritický. Recept je jednoduchý – ďalej drieť a veriť si,“ doplnil Reus.

Zabráni českému šampiónovi uchmatnúť ďalší cenný bod?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #fc barcelona #Inter Miláno #Borussia Dotmund