Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smutný hrdina Slavie vymenil sen za nočnú moru

Michal Frydrych nikdy nebol veľkou hviezdou. Keď však pred dvadsiatimi dňami bránil Lionela Messiho v Lige majstrov, darilo sa mu náramne. Experti ho označovali za jedného z najlepších hráčov.

27.11.2019 23:42
Michal Frydrych Foto: ,
Michal Frydrych (vľavo) mal v stredu plno práce s robustným útočníkom Interu Miláno Romeluom Lukakuom.
debata (3)

Slavia na Camp Nou vybojovala historickú bezgólovú remízu. Frydrych bol jedným z hrdinov a bol oporou Slavie Praha v súboji s mýtickou Barcelonou. „Je to krásne. Sníval som o niečom takom celý život,“ vravel pre MF Dnes.

Pred tromi týždňami lietal v oblakoch. V stredu prišiel tvrdý pád a sen premenil na nočnú moru. Dvadsaťdeväťročný stopér si ho budoval len vo dvoch kluboch. V materskom Baníku a Slavii, ktorú tento rok takmer opustil. Vábeniu Ostravčanov však nakoniec odolal.

Aj oni boli v stredu večer svedkami dvoch Frydrychových chýb, ktoré Interu Miláno pomohli k víťazstvu 3:1 a pochovaniu nádejí pre českého majstra na postup do vyraďovacej fázy Ligy majstrov.

Frydrych najskôr prehral dôležitý súboj a hoci sa situáciu snažil zachrániť, nepodarilo sa mu to. Robustný Romelu Lukaku naservíroval loptu svojmu kolegovi Lautarovi Martínezovi a bolo 1:0.

V druhom polčase urobil rodák z Hustopečí ďalšiu chybu. Pošmykol sa na klzkom trávniku v Edene a Lukaku už nemal problém zvýšiť náskok favorita.

Slavia sa o dva týždne na Vestfálskom štadióne proti Dortmundu rozlúči s pohárovou Európou v sezóne 2019. Bola príjemným osviežením. A nemá sa za čo hanbiť – Slavia ani jej stopér Frydrych.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Inter Miláno #SK Slavia Praha #Michal Frydrych