Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto ste už videli? Real zachránil kontroverzný VAR

"No zbohom. To je jedno z najdivnejších rozhodnutí. Už ste niečo také videli?"

26.11.2019 23:08
Thibaut Courtois, Mauro Icardi Foto: ,
Brankár Realu Madrid Thibaut Courtois a Mauro Icardi z Paríža.
debata (2)

Alan Smith je spolukomentátorom Sky Sports už viac ako dekádu. Svoje si odohral aj v Premier League. Má dostatok skúseností z ihriska i spoza komentátorského mikrofónu. Nemožno sa preto čudovať jeho expresívnej reakcii.

Patrila k bizarnej situácií v závere prvého polčasu utorkového šlágru Ligy majstrov medzi Realom Madrid a parížskym Saint-Germain (2:2).

Španielsky gigant ovládol prvé dejstvo. Otvoril skóre, súperovu bránku ostreľoval ako pri Verdune. Lenže v závere mu akosi došli sily a PSG sa pozbieralo.

Na konci prvého polčasu mu vyšiel jeden z brejkov. Kylian Mbappé posunul loptu Maurovi Icardimu. Argentínčan bol pri nej skôr ako brankár Realu Thibaut Courtouis. Belgičan skosil súpera v pokutovom území. A začali sa diať veci.

Rozhodca Artur Dias ešte pred komunikáciou s videoasistentom rozhodcu vylúčil Coutouisa. Dlho sa však nehralo, lebo systém VAR overoval dianie na ihrisku. Zdalo sa, že nemá čo skúmať tak dlho. Courtouis totiž Icardiho zasiahol očividne vo vnútri pokutového územia.

VAR však sledoval zárodok celej akcie. V ňom Idrissa Gueye postrčil Marcela a následne mu vzal loptu. Arbiter Dias si celú situáciu pozrel na monitore, červenú kartu i penaltu zrušil a loptu pridelil domácim.

„To je jedno z najčudnejších rozhodnutí, aké som kedy videl,“ doplnil Smith. „Nechápem, ako toto môže rozhodca posúdiť ako faul. Chyba VAR je v tom, že púšťa zábery spomalene. Na nich vyzerajú postrčenia ako strkanice,“ doplnil niekdajší americký reprezentant Tim Howard.

V druhom polčase nepribudla žiadna ďalšia kontroverzia. Padli však tri góly, a tak sa Real rozišiel so svojím súperom po remíze 2:2.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Paríž St. Germain #VAR