Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potýčka a pokuty. V Neapole zúri vojna

Nelichotivá situácia. Nepríjemné príkazy. Nečakaná reakcia.

27.11.2019 09:24
Amin Younes, Sebastiano Luperto Foto: ,
Amin Younes and Sebastiano Luperto počas tréningu Neapole v Liverpoole.
debata

Naposledy vyhrali v októbri – v Serii A zdolali Hellas Verona 2:1, o štyri dni zasa Salzburg 3:2. Odvtedy z ihriska odchádzali sklamaní. Po remízach alebo prehre.

Futbalisti Neapola sú v nebývalej kríze. Už desaťročie nezažili taký zlý štart do ligy ako teraz. V Lige majstrov – kde dnes odohrajú piaty duel skupinovej fázy na ihrisku Liverpoolu – je to o čosi lepšie. Aj napriek tomu to pod Vezuvom vrie.

„Je to ako občianska vojna, ktorú urovnajú len víťazstvá,“ napísal taliansky denník Corriere dello Sport.

Nie je jediným periodikom, ktoré minulý týždeň upozornilo na problémy v kabíne Neapolčanov. Cez víkend však dostali udalosti ešte rýchlejší spád. A v hlavnej úlohe je jedna z najväčších hviezd Allan.

Defenzívny stredopoliar ostro vystúpil voči viceprezidentovi klubu Edoardovi de Laurentiisovi. Syn mecenáša SSC sa údajne dostal do konfliktu s dvadsaťosemročným Brazílčanom. Zdroje z prostredia klubu tvrdia, že nechýbalo veľa a mohlo dôjsť k fyzickému kontaktu.

Čo Allana nahnevalo?

Prezident klubu Aurelio De Laurentiis sa kvôli neuspokojivým výsledkom rozhodol pre radikálne riešenie. Neapol je po 13. kole Serie A na siedmej priečke a na nasledujúce zápasy v domácej súťaži i Lige majstrov sa bude pripravovať v tréningovom kempe Castel Volturno.

Tréner Neapola Carlo Ancelotti. Foto: SITA/AP, Simone Arveda
Carlo Ancelotti Tréner Neapola Carlo Ancelotti.

Hráčom na čele s Allanom sa toto rozhodnutie nepáčilo. Po zápase so Salzburgom (1:1) sa mali Neapolčania pripravovať na nasledujúci duel s FC Janov (0:0) na hotelových izbách a bez rodín. Allan a dokonca ani kouč Carlo Ancelotti s týmto rozhodnutím De Laurentiisa nesúhlasili. Kým tréner ho rešpektoval, Brazílčan a ďalší hráči nie.

De Laurentiis zareagoval okamžite. Všetkým hráčom – okrem Malcuita, ktorý sa dávno predtým zranil do konca sezóny – naparil veľké pokuty. Pohybujú sa v rozmedzí od 25 do 50 percent z hrubej mesačnej mzdy jednotlivých hráčov, celkovo by mali dosiahnuť sumu okolo 2,5 milióna eur.

A to z hľadiska De Laurentiisových zárobkov nie je všetko. Špekuluje sa o veľkom prievane v kabíne, ktorý sa chystá v nadchádzajúcom zimnom aj letnom prestupovom období.

Na trhu by sa mala najskôr objaviť ofenzívna dvojica Lorenzo Insigne a Dries Mertens, ktorým sa končí v júni 2020 zmluva a hrozilo by, že z Neapola odídu zadarmo. V lete by záujemcovia mohli opäť rozpútať bitku o služby stopéra Kalidoua Koulibalyho, krídelníka Josého Callejóna či Allana.

Dni na lavičke Neapola má spočítané aj Ancelotti. Taliansky stratég sa postavil za hráčov a De Laurentiis si okamžite vyhliadol jeho náhradu. V najbližších týždňoch by sa ňou mal stať niekdajší tréner Juventusu Massimiliano Allegri.

„Bol som si len pozrieť dobrý zápas Serie A. Nič za tým nehľadajte,“ tvrdil Allegri po zápase Neapola s AC Miláno (1:1), ktorý sledoval z tribúny.

Nič nedokáže rozhádanú kabínu i vedenie spojiť viac, ako veľké víťazstvá. Jedno z nich môže prísť už dnes na Anfield Road.

Dnešný program

E-skupina: 21.00 Liverpool – Neapol (Orange Sport), Genk – Salzburg. F-skupina: 21.00 Barcelona – Dortmund (Orange Sport), Slavia – Inter (Orange Sport). G-skupina: 18.55 Petrohrad – Lyon (Orange Sport), 21.00 Lipsko – Benfica (Orange Sport). H-skupina: 18.55 Valencia – Chelsea (Orange Sport), 21.00 Lille – Ajax.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #SSC Neapol