Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obetuj sa alebo vypadni. Morata poslúchol

Je jedným z najlepších príkladov toho, že život futbalistu nie je jednoduchý. Vyrastal v Atléticu i Reale Madrid.

25.11.2019 20:00
SOCCER-SPAIN-SOC-ATM/ Morata Atlético Foto: ,
Álvaro Morata.
debata

Zažiaril v drese Juventusu, zhasol ako hráč Chelsea a pokúša sa o reštart na štadióne Wanda Metropolitano, kam by sa po utorňajšom súboji 5. kola skupinovej fázy Ligy majstrov proti Juventusu rád vrátil ako istý postupujúci do vyraďovacej fázy.

Už odmalička sa o Álvara Moratu bili popredné európske kluby. Nechýbala mu rýchlosť, talent, pracovitosť, šikovné nohy i inštinkt streleckého zabijaka. Lenže jeho niekdajší zamestnávatelia až postupne prichádzali na najslabšiu stránku španielskeho útočníka.

„Áno, som si vedomý mojich slabín. Ľudia si však myslia, že futbalisti sú naprogramované stroje bez emócií a problémov. Som človek, ktorý robí chyby. Lenže tie moje rozoberajú milióny ľudí, ktorí sa tvária neomylne,“ vravel v rozhovore pre Guardian Morata.

Bolo to v čase, keď prežíval jedno z najhorších období kariéry. V júli 2017 prestúpil na Stamford Bridge za 66 miliónov eur. Po skvelom štarte mu zvlhol pušný prach a doplatil na svoju najväčšiu slabinu – nevyrovnané výkony.

„Bolo to hrozné obdobie. Prestal som si užívať futbal. Neveril som si. Po každom zápase som si čítal komentáre na sociálnych sieťach a zakaždým som hádzal telefón o stenu,“ pokračoval Morata.

Spoluhráči v Chelsea mu počas osemnástich mesiacov v Premier League podľa vlastných slov nedôverovali. Rozhodli sa radšej loptu posunúť inde ako jemu, lebo mali obavy, že ju stratí. Po návrate do Atlética je už omnoho spokojnejší.

„Nabehol som si do priestoru a pýtal si loptu. Spoluhráči sa na mňa pozreli a nedali mi ju, lebo by som s ňou nič nedokázal urobiť. Išiel som sa z toho zblázniť,“ pripustil.

Dvadsaťsedemročný zakončovateľ sa v januári vrátil do červeno-bieleho dresu. Rozhodnutie si pochvaľuje, hoci ani v Atléticu nevykročil do prebiehajúcej sezóny tou správnou nohou.

V súboji proti nováčikovi z Malorky išiel na ihrisko ako striedajúci hráč. Schádzal z neho o desať minút – po dvoch žltých kartách.

Diego Simeone. Foto: Reuters, Luca Bruno
Diego Simeone Diego Simeone.

„Obetuj sa pre tím alebo vypadni,“ nešetril svojho zverenca kouč Diego Simeone podľa denníka AS.

Nevyberavý slovník a zvýšený hlas argentínskeho kormidelníka na rodáka z Madridu zabral. Odvtedy strelil v desiatich stretnutiach šesť gólov a jeden pripravil.

Ak si streleckú formu udrží a Atlético predvedie ďalší skvelý defenzívny výkon, môže prekvapiť favorita a spolu s Juventusom postúpiť do jarného play off.

Dnešný program

A-skupina: 18.55 Galatasaray Istanbul – FC Bruggy (Orange Sport), 21.00 Real Madrid – Paríž SG (Orange Sport). B-skupina: 21.00 Tottenham – Olympiakos Pireus (Orange Sport), CZ Belehrad – Bayern Mníchov. C-skupina: 21.00 Manchester City – Doneck (Orange Sport), Atalanta Bergamo – Dynamo Záhreb. D-skupina: 18.55 Lokomotiv Moskva – Leverkusen (Orange Sport), 21.00 Juventus Turín – Atlético Madrid (Orange Sport).

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #atlético madrid #Álvaro Morata