Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Viac od týchto hráčov chcieť nemôžem. Conte skritizoval vedenie Interu

Tréner futbalistov Interu Miláno Antonio Conte po nevydarenom zápase Ligy majstrov s Dortmundom obvinil vedenie talianskeho klubu zo zlého plánovania. Podľa neho má tím úzky káder a hráči sú príliš neskúsení na to, aby bojovali na dvoch frontoch. Preto vraj tiež Inter v utorok v Nemecku premárnil vedenie 2:0 a prehral 2:3.

06.11.2019 14:18
Antonio Conte Foto: ,
Tréner Interu Miláno Antonio Conte (vpravo) tradične vášnivo vedie zápas z technickej zóny.
debata

„V plánovacej fáze došlo k zásadným chybám. Nemôžeme hrať Seriu A a Ligu majstrov s tak úzkym kádrom,“ povedal Conte na tlačovej konferencii. „Už som unavený z toho, že to musím opakovať stále dookola. Možno by sem mohlo vedenie prísť namiesto mňa a niečo k tomu povedať,“ dodal.

Inter v utorok viedol po góloch Lautara Martíneza a Matiasa Vecina, ale Dortmund po prestávke tromi gólmi skóre otočil. Borussia sa so siedmimi bodmi posunula na druhé miesto, ktoré zaručuje postup do osemfinále.

Tretí Inter na ňu stráca dve kolá pred koncom tri body, od prvej Barcelony ho delia štyri body. Posledná je s dvoma bodmi Slavia Praha.

„Hovoria mi, aby som sa pri rozhovoroch v televízii viac usmieval, ale potom to dopadne tak, že omieľam dookola stále rovnaké veci. O tom, ako sa pomaly zlepšujeme a že to pôjde krok za krokom,“ uviedol Conte. „Títo hráči tomu dávajú úplne všetko a viac po nich chcieť nemôžem,“ dodal.

„Veď sa bavíme o chalanoch, ktorí, s výnimkou Diega Godína, nikdy nič nevyhrali. Kto by teda mal ťahať tím? Nicolo Barella, ktorý prišiel z Cagliari? Alebo Stefano Sensi, ktorý prišiel zo Sassuola?“ vyhlásil Conte, ktorý sa už podobne sťažoval v Juventuse, s ktorým trikrát vyhral Seriu A, ale v Lige majstrov sa mu nedarilo.

Inter v lete za nové posily utratil vyše 150 miliónov eur, súčasne ale prišiel o svojho najlepšieho strelca z posledných piatich rokov Maura Icardiho a kľúčového stredopoliara Radju Nainggolan.

„Musíme zostať pri zemi. A pod dojmom dobrých výsledkov v Serii A by sme nemali zabudnúť, že stále máme problémy,“ uviedol Conte.

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Inter Miláno #Antonio Conte