Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neymar zo Záhrebu. Skolí ďalšieho súpera?

Žiadny problém, tréner. Tak znela odpoveď Mislava Oršiča na otázku, či by sa namiesto ľavého krídla radšej nepopreháňal po pravom.

06.11.2019 09:32
Mislav Oršič Foto: ,
Penalta Mislava Oršiča z Dynama Záhreb počas zápasu so Šachtarom Doneck.
debata

Dvadsaťšesťročnému rýchliku Dynama Záhreb to neprekážalo. A ani nikomu, kto sa pred niekoľkými týždňami vybral na najslávnejší chorvátsky štadión.

„Maksimir sa poklonil novému hrdinovi, ktorý zariadil vstup Dynama do skupinovej fázy Ligy majstrov ako zo sna. Oršič skolil Atalantu,“ napísal denník Jutarnji List po víťazstve v úvodnom kole nad Bergamom 4:0.

Po prehre s Manchestrom City (0:2) a remíze so Šachtarom Doneck (2:2) dnes čaká Oršiča a jeho spoluhráčov v Lige majstrov ukrajinský reparát.

„Je to škoda. Pred zápasom by sme bod brali, teraz sa nám máli,“ netajil Oršič po remíze proti ukrajinskému šampiónovi.

V prvom kole sa s Erlingom Brautom Haalandom zo Salzburgu stali prvými hráčmi, ktorí pri premiére v Lige majstrov strelili hetrik. Chorvátsky ofenzívny univerzál je so štyrmi gólmi jedným z najlepších strelcov skupinovej fázy.

Jeho futbalové začiatky neboli jednoduché. Aj napriek talentu sa výraznejšie nepresadil. Bol skalným fanúšikom Dynama. Na Luku Modriča či Eduarda da Silvu sa chodil pozerať zo severnej tribúny Maksimiru, kde sídlia ultras.

„Po čase som si však povedal, že ak chcem hrať s nimi, nemám čo medzi skalnými robiť,“ uvedomil si Oršič.

Keď sa nakoniec prepracoval do základnej zostavy, priaznivci Dynama ho počastovali lichotivou prezývkou. Neymarovi zo Záhrebu sa však viac pozdáva Eden Hazard z Realu Madrid.

„Oni sú však úplne inde,“ hovorí skromne.

Syn zámočníka a čašníčky sa v mladom veku vybral na skusy do Talianska, Číny či Južnej Kórey. Nikde však neoslnil.

„Aziati sú chladnejší ako Chorváti. Nesedelo mi to tam. Trápil som sa psychicky aj herne. Keď sa ozval manažér, že má o mňa záujem Dynamo, nemohol som odmietnuť,“ vysvetlil Oršič.

Vybral si správnu alternatívu. Vyhral titul a nie je ďaleko ani od osemfinále Ligy majstrov.

Dnešný program LM

A-skupina, 21.00 Paríž – FC Bruggy (Orange Sport), Real – Galatasaray (Orange), B, 18.55 Bayern – Olympiakos (Orange), 21.00 CZ Belehrad – Tottenham (Orange), C: Atalanta – Manchester City, Dynamo Záhreb – Šachtar Doneck, D, 18.55 Lokomotiv Moskva – Juventus (Orange), 21.00 Leverkusen – Atlético Madrid (Orange).

debata chyba
Viac na túto tému: #Šachtar Doneck #Mislav Oršič