Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Barcelonu mierili jazdci Apokalypsy. Potrebuje elektrošok, píšu Španieli

Bod za bezgólovú remízu z ihriska Barcelony priniesol podľa španielskych médií futbalistom Slavie odvážny výkon podložený premyslenou taktikou trénera Jindřicha Trpišovského a výborným brankárom Ondřejom Kolářom.

06.11.2019 00:00
Gerard Piqué, Peter Olayinka Foto: ,
Obranca Barcelony Gerard Piqué a Peter Olayinka zo Slavie.
debata

Naopak domáci v štvrtom dueli základnej skupiny Ligy majstrov predviedli impotentný futbal, podľa komentátorov sú zrelí na elektrošok, ktorý však neprichádza.

Katalánsky denník Sport pripomenul predzápasový výrok trénera Trpišovského, že sa kvôli opatreniam spôsobeným prítomnosťou španielskeho kráľa musel v hoteli pri kontrole vyzliecť takmer donaha.

„Pomstili sa tým, že vyzliekli donaha Barcelonu. Dve línie hráčov blízko pri sebe a ďaleko od bránky boli dosť na to, aby mohol povedať (trénerovi Barcelony) Valverdemu: ‚Si na ťahu!‘,“ píše denník.

Domáci podľa Sportu skúšali hrať zoširoka a posielať kolmice dopredu, ale Pražania im kradli lopty a vyrážali rýchlo vpred. „Piqué, Semedo a Busquets videli v prvom polčase žlté karty v podstate za to isté, museli zastaviť rýchlu kontru,“ dodáva denník.

Trpišovského taktiku si všíma aj El Mundo. „Český tréner vysunul svoju obranu až k polovici ihriska a vytvoril tak voľný priestor pred impozantným Kolářom. Svojich hráčov inštruoval, aby potom bez strachu chodili do útoku. Stopér Piqué a Lenglet si mohli pripadať, že na nich mieria jazdci Apokalypsy,“ uvádza.

Slavia si vybojovala v Barcelone bod Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Frenkie de Jong z Barcelony po zápase so Slaviou.

Marca píše, že Slavia si za odvážny výkon odviezla z Nou Campe zaslúženú remízu. „Slavia sa rovnako ako v zápase v Prahe predviedla ako tím, ktorý tvrdo pracuje a miluje kombinačný futbal. Na trávnik nastúpili bez akéhokoľvek komplexu z Nou Campu, s vytiahnutou obranou, ktorá by sa mohla na prvý pohľad zdať ako samovražda. Ale táto Barcelona nie je tou, akou bola v predchádzajúcich rokoch,“ píše denník.

El País označil Slavii za optimistický tím. „Je na poslednom mieste skupiny, ale doma aj vonku hrá, ako keby už bola istým postupujúcim. Do zápasu ide bez pochýb a obáv. Je to jednoducho optimistický tím, ktorý teší, keď ho porovnávajú s Liverpoolom,“ uvádza s odkazom na podobnosti Trpišovského štýlu s taktikou kouča víťaza Ligy majstrov Kloppa.

Marca vo svojom hodnotení označila za najlepšieho hráča zápasu Kolářa. Jeho výkon si všimli aj ďalšie periodiká. „Proti Slavii chýbal gól Messiho, hlavnou postavou bol Kolář,“ napísal El País.

Upozornil, že Barcelona vyšla na svojom ihrisku gólovo naprázdno po 48 dueloch, naposledy ju „vynulovali“ v predminulej sezóne vlani vo februári Getafe (0:0).

Výkon Barcelony bol podľa španielskych médií impotentný a neudobril si fanúšikov po víkendovej ligovej prehre 1:3 na ihrisku Levante.

„Barcelona nedokázala skórovať proti organizovanému a nebezpečnému súperovi. Keby išlo o box, Valverdeho tím by vyhral na body, ale toto bol futbal, v ktorom sa počítajú góly. A tie neprišli,“ zhrnul Sport.

La Vanguardia dodáva, že Katalánci by potrebovali elektrošok. „Ale nikto nie je schopný ho aplikovať, ani Messi, ktorý je zápas od zápasu viac osamotený,“ píše.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #SK Slavia Praha