Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekonal Maradonu. Zostal, lebo chce prekonať Hamšíka

Nenápadný. Tak pôsobí Dries Mertens. Belgický krídelník nie je superhviezdou, ktorá na seba púta pozornosť na ihrisku aj mimo neho.

05.11.2019 09:30
Italy Soccer Serie A mertens fitbal Foto: ,
Dries Mertens v drese SSC Neapol.
debata (1)

Jeho šikovné zakončenia a rýchle nohy ho však dostali medzi legendy futbalového Neapola. Diega Maradonu, Mareka Hamšíka a ďalších.

Nenápadný je aj príbeh Neapola v tejto sezóne Ligy majstrov. Taliansky klub v troch zápasoch skupinovej fázy neprehral. Ak dnes večer na domácom štadióne uspeje proti Salzburgu a pripíše si tretie víťazstvo a zároveň Liverpool zdolá doma Genk, SSC si zaistí účasť v jarnej vyraďovacej fáze.

„Hnevá ma, že sme neuspeli, ale musíme otočiť list. Máte to vo vlastných rukách. Chceme vyhrať a urobíme pre to maximum,“ vravel tréner Neapola Carlo Ancelotti po sobotňajšej prehre s rímskym AS 1:2.

Akiste bude tromfom šesťdesiatročného kormidelník aj Mertens. V máji oslávil 32. narodeniny, v októbri predbehol v poradí najlepších strelcov Neapola Maradonu. Rodáka z Leuvenu to potešilo, ale…

„Chcem zostať pod Vezuvom dovtedy, kým neprekonám Hamšíka. Rád by som vošiel do klubovej histórie ako on,“ netají sa Mertens.

Jeho méta nie je nedostihnuteľná. Už dnes večer môže z päťgólového manka na slovenského reprezentačného kapitána čosi ukrojiť. Trikrát sa v tomto ročníku Ligy majstrov už radoval z gólu. Vďačí za to aj Ancelottimu.

„Pod vedením Sarriho sme hrali viac zozadu. Držali sme loptu, nehrali sme tak kolmo ako s Ancelottim. S ním sa viac tlačíme do pokutového územia, hoci už nemáme loptu toľko pod kontrolou. Páčia sa mi oba štýly. Pravdou však je, že teraz mi to viac sedí,“ porovnával Mertens.

Rola 169 centimetrov vysokého strelca sa pod Ancelottim zmenila. Na pozícii podhrotového útočníka má viac voľnosti a Arkadiuszovi Milikovi či Fernandovi Llorentemu odvádza cenné služby.

„Pracovať s Driesom je radosť. Dokážeme si na ihrisku vyhovieť, skúšame nové veci na tréningu. Užívame si to spolu a prináša to aj ovocie,“ pritakal Milik.

Dnešný program LM

Skupina E: 21.00 Liverpool – Genk, Neapol – Salzburg, F: 18.55 Barcelona – Slavia Praha, 21.00 Dortmund – Inter Miláno, G: 18.55 Petrohrad – Lipsko, 21.00 Lyon – Benfica Lisabon, H: 21.00 Chelsea – Ajax, Valencia – Lille.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #SSC Neapol #liga majstrov vo futbale #Dries Mertens