Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdy v Prahe utekali pred novinármi. Slaviu sklamalo ich správanie

Mala to byť jasná záležitosť. "Devätnástka" Slavie Praha prehrala v juniorskej Lige majstrov s Barcelonou jednoznačne 0:4. A podobný priebeh očakávali mnohí aj v dueli seniorov. Hviezdy okolo fenomenálneho Lionela Messiho si však na pôde českého majstra museli siahnuť hlbšie než predpokladali.

24.10.2019 11:06 , aktualizované: 12:39
Bořil Foto: ,
Slavia Praha oslavuje vyrovnávajúci gól proti Barcelone v Lige majstrov.
debata (5)

Slavia hrala rovnako ako v predchádzajúcich dueloch Ligy majstrov proti gigantom Interu Miláno a Borussii Dortmund odvážne a aktívne. Katalánsky veľkoklub, ktorý postavil v Edene najsilnejšie zloženie, prestrieľala pomerom 22:13. Čo je prekvapujúcejšie, vyrovnala sa mu v držaní lopty.

Kvalitatívny rozdiel zmazala vášeň domácich. A taktiež pragmatizmus zverencov Ernesta Valverdeho.

Barcelona vďaka gólu Messiho a vlastnému zásahu Olayinku zvíťazila 2:1 – za domácich vyrovnal na priebežných 1:1 Bořil. Výkonom a prístupom však favorit nenaplnil očakávania fanúšikov, odborníkov či médií.

Pred tými hráči po stretnutí utekali, uvádza sport.es. Zavreli sa v šatni a pred novinárov predstúpilo len pár „hovorcov“. Pre rádiá sa podelili o pocity Arturo Vidal a Frenkie de Jong. Televízie „vybavil“ brankár Marc-André ter Stegen, ktorý v hodnoteniach expertov ako jediný z hostí zniesol prísnejšie kritériá.

Stredajšie zápasy Ligy majstrov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Barcelonské hviezdy Lionel Messi a Luis Suárez...

„Nehrali sme na našej obvyklej úrovni. Musíme sa v kabíne porozprávať o pár veciach. Našťastie máme tri body, ktoré sú najdôležitejšie. Musíme si však vyjasniť pár vecí, ktoré vám tuto nepoviem. Je to interný problém tímu a najskôr si to musíme vydiskutovať medzi sebou,“ vravel Ter Stegen.

Španielske médiá mali o čom písať aj bez reakcií hráčov. „Slavia hrá ako keby mala Ligu majstrov vyhrať. Má tak vysoké sebavedomie, že proti Barcelone, Dortmundu či Interu nastupuje s rovnakou vierou, s akou zdoláva Zlín alebo Opavu,“ píše El País.

Väčšina médií sa zhoduje, že Slavia prekonala Barcelonu v entuziazme a energii, kým gigant nepredviedol svoju hru. „Barcelona bola na kolenách, no pomohlo jej šťastie v podobe vlastného gólu,“ uvádza AS.

Rovnaké periodikum kritizuje skutočnosť, že Barcelona sa ako favorit v závere strachovala o tesné víťazstvo: „Barca v posledných minútach šliapala vodu a nedokázala udržať loptu. Zápas sa skončil úľavou Kataláncov, ktorí trpeli ako psi.“

Hviezdy Barcelony zdúchli do šatne nielen pred novinármi, no s hráčmi srdnatého súpera si nepodali ruky. „Sklamali ma, že takto zareagovali. Nečakal som to od nich,“ vravel v mixzóne gólový hrdina Jan Bořil.

Ten zaujal aj negatívnejším okamihom. Pri postrannej čiare vyprevádzal loptu do autu, keď postrehol blížiaceho sa Messiho a lakťom ho trafil do rebier. „No tak ho to bolelo, nemal ku mne liezť. Trošku som mu dal lakťom, to je futbal,“ uviedol s úsmevom Bořil.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #fc barcelona #SK Slavia Praha