Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vrátil nevýraznému Juventusu krajšie farby. Favorita spasila sivá myš

Existujú slová, ktoré utešia v momente, keď ste prišli o výhru v Lige majstrov v priebehu niekoľkých sekúnd?

23.10.2019 14:01
Paulo Dybala Foto: ,
Paulo Dybala oslavuje gól so spoluhráčmi z Juventusu.
debata

Hľadajú sa veľmi ťažko. Asi neexistuje čarovná formulka, ktorá razom premení smútok za cennými tromi bodmi na radosť či aspoň pokoj. Treba to však skúšať…

„Mali sme to veľmi ťažké. Dobrá práca, kouč,“ vravel Cristiano Ronaldo trénerovi Lokomotivu Moskva Jurijovi Siominovi krátko po záverečnom hvizde utorkového duelu Juventusu a víťaza ruského pohára (2:1).

„Také slová sa cenia. Keď vám ich povie jeden z najlepších hráčov sveta, niečo to znamená,“ priznal zlomený Siomin.

Pre pocit uspokojenia z dobre vykonanej defenzívnej práce určite potešia. Pre postupové ambície jeho tímu však nemajú žiaden význam.

„Mali sme vyhrať, ale odchádzame s holými rukami. Je to obrovská škoda,“ doplnil Siomin. Jeho zverenci už v prvom kole skupinovej fázy dokázali zabodovať naplno, keď zdolali Bayer Leverkusen 2:1. Výborne to mali rozbehnuté aj v Turíne. Alexej Mirančuk využil zaváhanie Bonucciho a doklepol loptu do bránky po strele Joaa Maria.

„Chýbal nám naozaj kúsok. Teraz sme smutní, ale časom to bude lepšie. Viac si uvedomíme, že sme vzdorovali jednému z najlepších tímov v Európe,“ vravel strelec jediného gólu Lokomotivu. Ten nezostal nič dlžný svojej povesti defenzívne neprestupného mužstva. Od úvodných minút bránil tak, že mali deviati hráči pred očami prihrávajúcich si súperov.

„Opakovane sme narážali do steny. Bolo to veľmi ťažké, chvíľami to vyzeralo, že sme bezradní. Nakoniec sme však našli recept,“ vravel kouč Juventusu Maurizio Sarri. „A urobili dôležitý krok k postupu,“ doplnil viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd.

V záverečnej štvrťhodine si – aj kvôli rastúcemu tlaku domácich – vybrali Moskovčania slabšiu chvíľku. V 77. a 79. minúte neubránili jedno z es Juventusu. A Paulo Dybala za to hostí tvrdo potrestal.

„Klenot Dybala dal nevýraznému Juventusu krajšie farby. Zo šedej myši sa stal hrdina,“ napísal taliansky denník Gazzetta dello Sport.

Podobne s ďalším periodikami dali Argentínčanovi najvyššiu známku zo všetkých hráčov – poväčšine osmičku. Niektoré s vtipnou slovnou hračkou, že Starú dámu priviedol bližšie k osemfinále.

„Sme mužstvo s obrovskými skúsenosťami a charakterom. Sme hladní po úspechu, chceme ísť až do finále. Máme kvalitu na to, aby sme sa dostali ďalej ako v minulosti,“ uzavrel Dybala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Lokomotiv Moskva