Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi a spol. Slaviu čaká zápas desaťročia

Šialenstvo sa blíži. Len niekoľko hodín zostáva do najväčšieho futbalového sviatku, aký Praha zažila za ostatnú minimálne dekádu.

23.10.2019 09:00
Lionel Messi, Luis Suárez, Antoine Griezmann Foto: ,
Ofenzívne trio MSG. Zľava Lionel Messi, Luis Suárez a Antoine Griezmann na tréningu pred zápasom v Prahe.
debata

Do pražského Edenu zavíta jeden z najlepších futbalistov sveta. A komu sa nemálilo zaplatiť niekoľko tisíc českých korún, bude si ho môcť pozrieť aj naživo.

Po predposlednej reprezentačnej pauze v tomto roku sa v utorok opäť rozkrútil kolotoč Ligy majstrov. Skupinová fáza najprestížnejšej futbalovej súťaže sveta pokračuje aj dnes ôsmimi zápasmi. Tri sa odohrajú v metropolách, jeden z nich v Prahe. Slavia privíta ďalšieho z hviezdnych súperov F-skupiny FC Barcelona.

„Pre Slaviu je to zápas desaťročia, dúfam, že Barcelona nastúpi v najsilnejšom možnom zložení. Bude to skvelé,“ mädlil rukami tréner domácich Jindřich Trpišovský na klubovej stránke.

Jeho zverenci mali byť popri Barcelone, Interi Miláno a Borussii Dortmund len do počtu. Lenže odvážna hra českého šampióna zmazala papierové predpoklady aj obrovskú dieru v trhových cenách medzi hráčmi a priniesla v prvých dvoch zápasoch bod. Pravda, mohli byť aj tri, nebyť zlyhania a vyrovnania v závere prvého duelu proti Škriniarovmu Interu na San Sire.

„Je to Liga majstrov. Nemôžeme súpera podceniť za žiadnych okolností,“ zdvíhal varovný prst Trpišovského náprotivok Ernesto Valverde.

Tradične sa bude opierať o svoje ofenzívne trio. Od novej sezóny má skratku MSG – Messi, Suárez a Griezmann. Hoci to spočiatku medzi dvomi stálicami Kataláncov a novou akvizíciou z Atlética Madrid neklapalo, na ihrisku si rozumejú dokonale. Barcelona dala v tejto sezóne dvadsaťpäť gólov. V devätnástich má prsty práve toto trio.

„Barcelona je tím z najvyššieho futbalového poschodia. Celý život sa pozeráte na nich v televízii a teraz budete hrať proti tomuto klubu. Pre nás trénerov je to jednoduchšie v tom, že všetci hráči súpera dobre poznajú. Pravidelne sledujú zápasy Barcelony vo voľnom čase. Nevieme sa dočkať,“ doplnil Trpišovský.

Slavia pôjde do dnešného súboja opäť v roli outsidra. Nemá čo stratiť, môže iba získať. Vďaka tomu hrá bez strachu a s obrovskými emóciami.

Podarí sa jej potrápiť po Interi a Borussii aj ašpiranta na celkový triumf v Lige majstrov?

Dnešný program LM

E-skupina: 21.00 Salzburg – Neapol (Orange Sport), Genk – Liverpool (Orange Sport). F: Inter – Dortmund (Orange Sport), Slavia – Barcelona (Orange Sport). G: 18.55 Lipsko – Zenit (Orange Sport), 21.00 Benfica – Lyon, H: 18.55 Ajax – Chelsea (Orange Sport), 21.00 Lille – Valencia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi #SK Slavia Praha