Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Desivé scény. Zápas Ligy majstrov prerušili muži s bejzbalkami

Zápas juniorskej Ligy majstrov medzi futbalovými klubmi Olympiakos Pireus a Bayern Mníchov poznačili veľké výtržnosti.

22.10.2019 22:52
Olympiakos Foto:
Ilustračná snímka.
debata (2)

Približne osemdesiat chuligánov v motocyklových helmách vyzbrojených bejzbalovými pálkami vtrhlo za stavu 4:0 pre hostí na hraciu plochu. Rozhodca musel duel na tréningovom štadióne Olympiakosu v 84. minúte predčasne ukončiť.

„Výtržníci napadli hráčov a asi dvadsiatku priaznivcov Bayernu na tribúne. Na fotografiách je vidieť, ako zdravotný personál ošetruje zakrvavených fanúšikov. Výtržníci, ktorí do sektora hostí, kde sa údajne nachádzali aj ženy a deti, odpálili pyrotechniku, sa snažili ukoristiť vlajky a transparenty,“ napísal internetový portál welt.de.

Agentúra AFP neskôr informovala, že zranenia utrpelo šesť priaznivcov Bayernu, z ktorých dvaja skončili v nemocnici, a jeden príslušník gréckej bezpečnostnej služby. Polícia bola na štadióne v malom počte a nepodarilo sa jej predísť útoku ani nikoho zadržať.

Grécky klub sa už za incident vo vyhlásení ospravedlnil. „Veľmi ma to mrzí. Je to najhorší deň, odkedy som vo futbale,“ reagoval tréner Dimitris Mavrogenidis. Bývalý francúzsky reprezentant Christian Karembeau, ktorý v Pireu pôsobí ako poradca, označil incident za „akt terorizmu.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Olympiakos Pireus