Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už to nie je tím, ktorý dokáže vyhrať trofeje. Odíde Kane po rekordnom debakli?

Pred štyrmi mesiacmi si futbalisti Tottenhamu premiérovo zahrali finále Ligy majstrov, v utorok si pripísali ďalšie, tentoraz však nelichotivé prvenstvo.

02.10.2019 08:14
Harry Kane. Foto: ,
Harry Kane skóruje z penalty počas zápasu s Bayernom.
debata

V druhom zápase základnej skupiny prehrali 2:7 s Bayernom Mníchov a prvýkrát v klubovej histórii dostali na domácom štadióne sedem gólov. Tréner Mauricio Pochettino však verí, že londýnsky tím to nezloží.

Zápas sa pritom pre Tottenham začal dobre a v dvanástej minúte sa vďaka Son Hung-minovi ujal vedenia. Bayern však ešte do polčasu skóre otočil a piatimi gólmi po prestávke debakel dokonal. Štyrmi gólmi sa na výhre hostí podieľal Serge Gnabry, dva pridal Robert Lewandowski a o zostávajúci gól sa postaral Joshua Kimmich.

„Cítim sa mizerne. Dostať sedem gólov je zlé, ale musíme sa k tomu postaviť ako chlapi a profesionáli,“ povedal Pochettino, podľa ktorého bol rozhodujúcim okamihom zápasu gól Bayernu na 2:1, ktorý Lewandowski strelil len pár sekúnd pred koncom prvého polčasu.

„Mal obrovský vplyv, bol to kľúčový okamih zápasu. Inak bol zápas vyrovnaný, striel aj šancí sme mali podobne, ale súper bol v koncovke chirurgicky presný,“ vyhlásil argentínsky kouč.

„Dostali sme gól po veľmi dobrom prvom polčase, takže nikto nečakal, čo sa stane v druhom polčase,“ pridal.

V 61. minúte síce Harry Kane z penalty znížil na 2:4, ale Bayern potom troma gólmi medzi 83. a 88. minútou akúkoľvek prípadnú dráma odmietol. „Do 83. minúty sme žili. Potom akoby sa tím unavil a trochu záver vypustil,“ pridal Pochettino, ktorého zverenci majú po dvoch kolách na konte jediný bod.

Prvý Bayern ich má šesť, druhé postupové miesto drží Crvena zvezda Belehrad s tromi bodmi. Tottenham má o jeden bod viac ako po dvoch kolách minulého ročníka, do ktorého vstúpil dvoma prehrami s Barcelonou a Interom Miláno, a napriek tomu nakoniec postúpil do osemfinále.

„Sme v zložitej situácii, ale musíme sa s tým popasovať. Musíme sa zomknúť a navzájom sa podporiť, najlepším liekom je držať spolu,“ uviedol Pochettino.

„Zažili sme horší vstup do Ligy majstrov. Máme na to, aby sme to zvládli, a zvládneme to,“ pridal Lucas Moura, ktorý v minulej sezóne hetrikom v semifinále s Ajaxom poslal Tottenham do boja o titul.

Vysoká prehra by navyše podľa bývalého anglického reprezentanta Ria Ferdinanda mohla znamenať koniec kanoniera Harryho Kana v londýnskom klube.

„Prečo hráte futbal? Aby ste strávil kariéru v jednom klube, alebo aby ste vyhrával trofeje?“ povedal Ferdinand v rozhovore pre televíznu stanicu BT Sport.

„Preto sa pýtam: Vyzerajú Spurs ako tím, ktorý dokáže vyhrať trofeje? Pred pár rokmi možno, ale nie, teraz si to už nemyslím. A rovnaké otázky má určite aj Harry Kane. Odpovedať si musí rýchlo, pretože má dvadsaťšesť a čas sa kráti,“ doplnil Ferdinand, ktorý bol v roku 2002 v podobnej situácii a po odchode z Leedsu vyhral Ligu majstrov a získal šesť titulov s Manchestrom United.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tottenham Hotspur #Harry Kane