Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slavia siahala v Miláne na senzáciu. Obhajca padol, Barce nepomohol Messi

Debakel pod Alpami. Prísna penalta. Problémy Liverpoolu. A šláger bez gólového korenia.

17.09.2019 20:45 , aktualizované: 23:12
Peter Olayinka Foto: ,
Peter Olayinka zo Slavie Praha oslavuje gól proti Interu Miláno. V pozadí zaskočený Milan Škriniar.
debata

Prvých osem zápasov skupinovej fázy Ligy majstrov je za nami. Niektoré predčili očakávania, iné sa k nim ani len nepriblížili.

Akiste sa k nim môže zaradiť aj šláger F-skupiny. Dortmund nedokázal využiť domáce prostredie. S Barcelonou sa rozišiel po bezgólovej remíze.

Kataláncom nepomohol ani do zostavy sa postupne vracajúci sa Lionel Messi a ani jeho šesťnásťročný záskok hrajúci vo vynikajúcej forme Ansu Fati.

Návrat do skupinovej fázy najprestížnejšej klubovej súťaže nevyšiel ani obhajcovi. Liverpool už vlani mal problém s Neapolom a ukázalo sa, že sa z chýb nepoučil. Pod Vezuvom prehral 0:2.

Premiéru v Lige majstrov si v drese Genku určite predstavoval inak. Patrik Hrošovský zažil jednu z najhorších prehier v kariére. Po katastrofálnych chybách išiel po polčase do kabíny za stavu 1:5. Salzburg nakoniec dokráčal k tenisovému víťazstvu 6:2.

Doma herne aj výsledkovo tápal aj víťaz Európskej ligy. Chelsea sa proti kompaktnej obrane Valencie nedokázalo výraznejšie presadiť. Hostia sa dostali do vedenia a ubránili ho aj napriek prísne nariadenej penalte pre anglický veľkoklub. Barkley ju totiž poslal do brvna. Šancu na nápravu budú mať kluby o dva týždne.

Futbalisti Slavie Praha vstúpili do bojov v F-skupine Ligy majstrov 2019/20 remízou na pôde Interu Miláno 1:1. Pred zápasom by bod určite brali. Po jeho priebehu sú však viac než len sklamaní.

Hoci v novembri tohto roka bude oslavovať len dvadsiateštvrté narodeniny, už teraz možno Petra Olayinku nazvať futbalovým svetobežníkom. A hráčom, ktorý v utorok večer upútal priaznivcov najpopulárnejšej hry na celom svete.

„Je to silný a veľmi šikovný chlapík. Veľmi sa mi páči, robí stopérskemu triu Škriniar, De Vrij a D'Ambrosio poriadne problémy,“ chválili komentátori BT Sport výkon nigérijského útočníka.

Nečudo. Už-už to vyzeralo, že Olayinka bude veľkým hrdinom pražskej Slavie a utorkového programu Ligy majstrov.

Český šampión viedol po hodine hry 1:0, ale v osemminútovom nadstavenom čase druhého polčasu o jeden z najväčších triumfov v histórii prišiel. Do skupinovej fázy Ligy majstrov vstúpil remízou 1:1.

Olayinkov moment prišiel po hodine hry. Slavia už po niekoľkýkrát získala loptu na súperovej polovici po skvelom napádaní. Viackrát si jej hráči vymenili loptu, ktorú poslal na bránku striedajúci Jaroslav Zelený. Parádnu strelu beka Slavie ešte kapitán Interu Samir Handanovič zastavil. Na dorážku pražského „všadebola“ Olayinku bol však prikrátky.

Interu síce nepomohla strela slovenského reprezentanta Milana Škriniara, lenže počas veľmi dlhého nadstaveného času – kvôli skúmaniu spornej situácie systémom VAR – upratal loptu do siete Nicoló Barella.

„Je mi Slavie ľúto. Zaslúžila si tri body. Keď však smútok pominie, budú na 17. september spomínať ako na jednu z najkrajších nocí v klubovej histórii,“ uzavreli prenos komentátori BT Sport.

Premiérový gól nového ročníka Ligy majstrov zaznamenal iránsky útočník Sardar Azmoun zo Zenitu Petrohrad, ktorý sa dostal za obranu Olympique Lyon po prihrávke pätičkou od Arťoma Dzjubu a v 41. minúte poslal svoj tím do vedenia.

Domáci Lyon udrel hneď po zmene strán. Depay si chcel v pokutovom území obhodiť Ozdojeva, ten ho však fauloval a rozhodca nariadil pokutový kop. Ten premenil sám faulovaný hráč – 1:1. V 60. minúte mal tutovku domáci Adélaide, ale minul.

V ďalších minútach už gólových šancí ubudlo a tak sa tímy rozdelili po bode. Na súpiske Zenitu nefiguroval slovenský reprezentačný stredopoliar Róbert Mak.

Liga majstrov, základné skupiny

E-skupina

SSC Neapol – FC Liverpool 2:0 (0:0)
Góly: 82. Mertens (z 11m), 90.+2 Llorente. Rozhodoval: Brych (Nem.)

RB Salzburg – KRC Genk 6:2 (5:1)
Góly: 2., 34. a 45. Haland, 36. Hwang, 45.+2 Szoboszlai, 66. Ulmer – 40. Lucumi, 52. Samata. Rozhodoval: Zwayer (Nem.)
P. Hrošovský (Genk) odohral celý zápas

F-skupina

Inter Miláno – Slavia Praha 1:1 (0:0)
Góly: 90.+2 Barella – 63. Olayinka. Rozhodoval: Buquet (Fr.)
M. Škriniar (Inter) odohral celý zápas

Borussia Dortmund – FC Barcelona 0:0
Rozhodoval: Haţegan (Rum.)

G-skupina

Olympique Lyon – Zenit Petrohrad 1:1 (0:1)
Góly: 50. Depay (z 11m) – 41. Azmoun. Rozhodoval: Oliver (Ang.)

Benfica Lisabon – RB Lipsko 1:2 (0:0)
Góly: 84. Seferovič – 69. a 79. Werner. Rozhodoval: Sidiropoulos (Gr.)

H-skupina

Chelsea – FC Valencia 0:1 (0:0)
Gól: 74. Rodrigo. Rozhodoval: Çakir (Tur.)

Ajax Amsterdam – OSC Lille 3:0 (1:0)
Góly: 18. Promes, 50. Alvarez, 62. Tagliafico. Rozhodoval: Jovanovič (Srb.)

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov