Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obdivuje monštrum. Chce ísť v jeho šľapajach

Štyri góly. Hetrik v priebehu 15 minút druhého polčasu. Celkovo 93 presných zásahov v 160 zápasoch. Keď skóroval, Portugalčania vyhrali takmer 84 percent zápasov.

18.09.2019 06:00
Joao Felix Foto: ,
Joaa Félixa v Portugalsku porovnávajú s Cristianom Ronaldom.
debata

„Cristiano Ronaldo je monštrum, najlepší hráč na svete. Vidíte to na tréningu, aj v zápasoch. Hrať po jeho boku je požehnanie. Verím, že sa mi to raz podarí aj na klubovej úrovni. Teraz sa však sústreďujem na Atlético a spoločný úspech,“ vravel po víťazstve nad Litvou 5:1 Joao Félix. Zariadil pokutový kop, z ktorého strelil Ronaldo prvý gól.

Napodobní Ronaldove úspechy

Pred týždňom spolu rozobrali pobaltského súpera na súčiastky a tešili sa z víťazstva. V stredajšom šlágri prvého kola D-skupiny Ligy majstrov budú súpermi. Dve portugalské superhviezdy zamieria do rozdielnych šatní. Na štadióne Wanda Metropolitano sa Félix poberie do domácej. Ronaldo po boku spoluhráčov z Juventusu zaujme miesto ako hosť.

„Či môže napodobniť moje úspechy v Španielsku? Na to vezmite jed! Je to fantastický hráč s obrovským potenciálom. Musí ho však rozvíjať,“ povedal Ronaldo na margo najbližšieho súpera.

Nepozdávalo sa mu, za koľko Félix vymenil Benficu Lisabon za Atlético Madrid. Hoci sa o 19-ročnom Félixovi hovorí ako o jednom z najväčších talentov súčasnosti, faktom zostáva, že má za sebou len jedinú oslnivú sezónu v portugalskej li­ge.

„Taký je trh. Teraz sa 70–80 miliónov platí za hráčov, ktorí nič nedokázali. Nesúhlasím s tým, ale nič sa nedá robiť. Na druhej strane – pre hráča je motiváciou, ak môže ostatných presviedčať, že sa mýlili,“ doplnil Ronaldo pre El Mundo Deportivo.

Neférové porovnávanie

Félix je s 34-ročnou hrajúcou legendou neustále porovnávaný. Doma, v Španielsku aj vo svete. Vďaka šikovným nohám, skvelej prihrávke, schopnosti zakončiť i zahrať v ofenzíve na akejkoľvek pozícii.

„Porovnávať chlapca, ktorý začína kariéru a jedného z najlepších futbalistov sveta nie je voči Félixovi fér. Má vlastné kvality, nepotrebuje sa s niekým porovnávať,“ povedal tréner Benficy Bruno Lage.

V lete ho lanárilo hneď niekoľko popredných európskych klubov. Félix však najjagavejšie značky odmietol a vybral si – pomerne prekvapujúco – Madrid.

„Mám len dva veľké sny. Prvým je hrať po boku môjho idolu Ronalda. Druhým je získať ocenenie pre najlepšieho mladíka tejto sezóny. V predošlej edícii som sa dostal medzi štyridsať najlepších. To mi nestačí, chcem vyhrať,“ vysvetlil Félix.

Neskrýva, že Atlético nepovažuje za konečnú stanicu svojho rozletu. Skôr ako medzipristátie na ceste od hviezdičiek k ozajstným stáliciam.

„Neviem, čo prinesie budúcnosť. Je pre mňa dôležité, aby som sa herne vyvíjal správnym smerom. Atlético mi dalo túto šancu. Som mu vďačný a pripravený splatiť svoj dlh,“ doplnil Félix.

Ďalšiu z možností dostane štvrtý najdrahší hráč sveta už v stredu. Ako s ňou naloží v súboji proti veľkému idolu?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #liga majstrov #atlético madrid #Joao Felix #Juventus FC