Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slavia sa priblížila k skupine LM. Trpišovský: Bude to ohromne ťažké

Futbalisti Slavie Praha sú blízko postupu do skupinovej fázy Ligy majstrov 2019/2020, v Kluži zvíťazili 1:0 v prvom zápase play off.

20.08.2019 23:10 , aktualizované: 21.08.2019 09:44
APOEL - Ajax Foto: ,
Ajax nestrelil na pôde cyperského APOEL-u ani gól.
debata

Môžu si tak vylepšiť negatívnu historickú bilanciu, keď pri uplynulých desiatich pokusoch sa iba raz prebojovali do skupiny a to v sezóne 2007/2008.

„Zošívaní“ podali v Rumunsku sebavedomý výkon, vypracovali si v prvom polčase viacero štandardných situácií a po jednej z nich skórovali. Rodák z okolia Kluže v drese Slavie Nicolae Stanciu zahral rohový kop na Lukáša Masopusta a ten z voleja trafil presne. Domáci po prestávke zlepšili hru a už po pár minútach Mario Rondon trafil žrď. Najbližšie k vyrovnaniu mali v 79. minúte, no Francúz Abdel Omrani nechal pri pokutovom kope vyniknúť brankára Ondřeja Kolářa.

„Myslím si, že sa ukázalo, ako sú oba tímy kvalitné. My sme do zápasu dobre vstúpili, domáci boli lepší v druhom polčase. V odvete budú rozhodovať detaily, maličkosti, určite športové šťastie,“ vyjadril sa pre iDnes.cz tréner Slavie Jindřich Trpišovský.

„Brankár Slavie bol najlepší hráč zápasu. Súper hral veľmi dobre, útočil, kombinoval, ale nemal snáď jedinú vyloženú šancu. My áno. Trafili sme žrď, zahodili penaltu. Sme sklamaní,“ hodnotil duel tréner CFR Kluž Dan Petrescu.

„Cítime, že postup je blízko. Dúfam, že dvojzápas dotiahneme do úspešného konca,“ zaželal si Kolář, ktorému oponoval Trpišovský: „Že sme blízko postupu? Vôbec nie. Bude to ohromne ťažké, zápas nám to ukázal. Kluž hrá vonku výborne, dali štyri góly na pôde Celticu, dva proti Maccabi Tel Aviv. Sú tam silnejší než doma, takže šance vidím zhruba rovnaké ako pred prvým zápasom. Odvetu rozhodne mentálne rozpoloženie.“

Semifinalistovi predošlého ročníka Ligy majstrov Ajaxu Amsterdam sa nepodarilo streliť dôležitý gól na ihrisku súpera a v Nikózii iba remizoval 0:0 s APOELom. Bližšie k presnému zásahu boli Cyperčania, no Andrija Pavlovič v 58. min iba opečiatkoval brvno.

Hráčov rakúskeho Linzu zmrazil už v úvode rozhodca, ktorý aj s pomocou technológie VAR odpískal pokutový kop pre Bruggy. Hans Vanaken v 10. minúte nezaváhal a belgický vicemajster si stav 1:0 postrážil až do konca.

Prvé zápasy play off Ligy majstrov:

APOEL Nikózia – Ajax Amsterdam 0:0

ČK: 80. Mazraoui (Ajax) po 2. ŽK

CFR Kluž – Slavia Praha 0:1 (0:1)
Gól: 28. Masopust

LASK Linz – FC Bruggy 0:1 (0:0)
Gól: 10. Vanaken (z 11 m)

debata chyba
Viac na túto tému: #Ajax Amsterdam #SK Slavia Praha