Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ševela kritizoval hráčov. Greif: Toto je aj na primitívov veľa

Dve desaťročia bol pre slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava synonymom sklamania na európskej pohárovej scéne cyperský tím Anorthosis Famagusta.

18.07.2019 08:59 , aktualizované: 14:35
Futbal LM 1.predkolo Slovan Foto: ,
Brankár Slovana Bratislava Dominik Greif po inkasovaní vyrovnávajúceho gólu v prvom zápase 1. predkola Ligy majstrov.
debata (19)

V úvode sezóny 1999/2000 vtedajšie mužstvo trénera Stanislava Grigu nestačilo v 2. predkole Ligy majstrov na tohto súpera a postaralo sa o jeden z najviac pamätných „výbuchov“ slovenských klubov v pohárovej Európe.

Tento prízrak sa po dvadsiatich rokov prevtelil do čiernohorského klubu Sutjeska Nikšič. Vznášal sa už v minulotýždňovom zápase na Tehelnom poli, no vtedy si ho ešte málokto poriadne všímal a gól inkasovaný v 95. min z kopačky Damira Kojaševiča sa dal vnímať ako chvíľkové zlyhanie.

Naplno sa prejavil v stredajšej odvete na Balkáne, v ktorej Slovan uhral identický výsledok ako doma.

„Belasí“ boli sekundy od postupu do 2. predkola, ale opäť si nechali streliť gól v nadstavenom čase a keď bolo jasné, že rozhodnutie prinesie až jedenástkový rozstrel, „urazená šťastena“ si už nesadla na plecia slovenského tímu.

„Belasí“ sa po vypadnutí z LM presúvajú do Európskej ligy – ich súperom v 2. predkole kontinentálneho pohára číslo dva bude kosovské mužstvo KF Feronikeli.

"Je to veľké sklamanie, pretože sme chceli postúpiť. Môžeme si však za to výhradne sami. Strata koncentrácie v posledných chvíľach zápasu nás stála postup ďalej. V prvom polčase sme si utvorili šance.

Do druhého dejstva sme chceli vstúpiť aktívne, čo sa nám aj podarilo a otvorili sme skóre. Následne sme ešte trafili žrď," uviedol prostredníctvom oficiálnej stránky Slovana už jeho bývalý tréner Martin Ševela.

Najdôležitejšie momenty odvety 1. predkola LM Sutjeska Nikšič – Slovan Bratislava

Sutjeska v minulosti v Lige majstrov alebo Európskej lige nikdy nepostúpila cez žiadneho protivníka. Podarilo sa jej to až proti Slovanu. Pred konfrontáciou s fortunaligovým šampiónom neskórovala v pohárovej Európe v piatich vystúpeniach po sebe.

Slovenskému zástupcovi dala dvakrát gól v nadstavenom čase druhého polčasu. "Situácie ako tie v posledných sekundách sú aj o individuálnej zodpovednosti. V takých chvíľach je potrebná maximálna koncentrácia. Nesmie sa stať, že hráč takto skóruje.

V predĺžení to už bolo také taktické, mali sme nejaké náznaky protiútokov, ale neriešili sme ich dobre," doplnil Ševela.

V rozstrele zo značky pokutového kopu zlyhali až traja hráči hostí. Hneď v úvodnej sérii prestrelil bránku Dejan Dražič a v neskoršom priebehu svoje pokusy nepremenili ani kapitán Vasil Božikov a slovinský kanonier Andraž Šporar – oboch vychytal brankár domáceho tímu Vladan Giljen.

„Hovorí sa, že jedenástky sú lotéria, ale domáci ich kopali naozaj dobre, kým naši hráči, ktorí vzali zodpovednosť, neboli úspešní. Sme veľmi sklamaní,“ poznamenal Ševela.

Jeho náprotivok Nikola Rakojevič vyhlásil, že každý z jeho hráčov si zaslúži maximálnu pochvalu. „Čo pre vás môžem urobiť? Veď namiesto mňa by tu mali sedieť moji chlapci. Každý z nich vydal zo seba maximum,“ uviedol v dobrej nálade na pozápasovej tlačovej konferencii.

„V každom momente sme verili a ani na chvíľu sme sa nevzdali. Súper mal oproti nám výhodu 10–15 dní prípravného obdobia, čo je veľa. V predĺžení som sa trošku bál agresívnejšej hry Slovana,“ doplnil Rakojevič podľa webu vijesti.me.

Greif: Ospravedlňujem sa fanúšikom

Brankár a odchovanec Slovana Dominik Greif neskrýval po vypadnutí v 1. predkole Ligy majstrov veľké sklamanie.

„Mal som výlev v šatni, už tu nebudem hrešiť. Stalo sa nám to isté ako pred týždňom, nechali sme si streliť gól v nadstavenom čase. Môžem kričať na spoluhráčov kričať, koľko chcem, aby sa to dohralo…,“ povedal pre RTVS.

„Nebudem dávať prirovnania ako minule, toto je aj na primitívov veľa. Aj keď sa ide do Európskej ligy, teraz je pre mňa nepredstaviteľné hľadať motiváciu v sezóne. Rok sme hrali ligu, aby sme sa sem dostali a takto to zahodíme…,“ vzdychol si a priaznivcom adresoval odkaz:

„Chcem sa ospravedlniť všetkým fanúšikom, ktorí dnes prišli, za to, že merali cestu a za to, čo sme predviedli. A osobne za to, že som neprišiel poďakovať. Nezvládol som to emotívne, pretože mi veľmi záležalo na tom, aby sme uspeli. Ak majú niekto pocit, že nie, nech si to sám preberie v hlave.“

19 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Martin Ševela #Sutjeska Nikšič