Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan zbabral prvý zápas. Z Čiernej Hory berie iba postup

Prvý zápas im nevyšiel podľa predstáv, ale futbalisti slovenského majstra Slovana Bratislava si nepripúšťajú, že v najprestížnejšej súťaži skončia už v prvom predkole.

17.07.2019 06:00
Ljubičič, Ratao Foto: ,
Marin Ljubičič (ležiaci) a Rafael Ratao (vpravo) bojujú v 1. predkole LM proti Sutjeske Nikšič.
debata (7)

Napriek tomu, že doma so Sutjeskou Nikšič len remizovali (1:1), odleteli do Čiernej Hory optimisticky naladení.

„Som presvedčený, že kvalita je na našej strane,“ tvrdí tréner bratislavského tímu Martin Ševela. Odveta sa hrá v stredu od 20.15 na štadióne Gradski v Nikšiči a vysiela ju RTVS v priamom prenose.

Belasí mali pred týždňom v prvom stretnutí na Tehelnom poli prevahu i viac šancí, ale celý čas sa trápili. Skóroval až osem minút pred koncom ich najlepší strelec Andraž Šporar, ale nestačilo to ani na tesnú výhru. Stredopoliar hostí Kojaševič v nadstavenom čase vyrovnal.

„Budeme hrať ofenzívne a verím, že odvetu zvládneme. Ak si vypracujeme toľko šancí ako v Bratislave, musíme ich využiť,“ zdôraznil pred odvetou Slovinec Šporar.

Úloha Slovana je jasná: musí streliť minimálne gól. Na postup mu stačí akékoľvek víťazstvo, ale aj remíza 2:2 a vyššia. Slovanisti veria, že toto je v ich silách.

Ševela pozná recept na súpera a tvrdí, že má v hlave aj niektoré zmeny, ktorými by ho chcel prekvapiť.

"Chalani si to už vyskúšali v prvom stretnutí. Súper dobre bránil, hral organizovane, preto musíme hrať rýchlejšie, na jeden-dva dotyky, viac cez krajné priestory a prihrávkami do pokutového územia, kde budú naši ofenzívni hráči pripravení na zakončenie.

Potrebujeme byť efektívnejší ako v bratislavskom zápase," naznačil tréner. Podľa neho v mužstve nevládne pred stretnutím nervozita.

Ševela pred odvetou so Sutjeskou: Musíme byť efektívni

"Všetci sme cestovali na odvetu s jasným cieľom – postúpiť ďalej. Na druhej strane vieme, že to nemusí byť jednoduché, lebo súper už v Bratislave ukázal, že dokáže byť nepríjemný.

Ku kvalite musíme pridať aj bojovnosť a agresivitu. Som presvedčený, že pokiaľ všetci odvedieme optimálny výkon, tak dosiahneme želaný výsledok a postúpime."

Slovan večer pred zápasom trénoval v dejisku zápasu. Do Nikšiču odcestovalo 19 futbalistov, ale nebol medzi nimi obranca Mitch Apau, ktorý dostal mimoriadne voľno, jeho priateľka mala pred sebou pôrod.

V prípade postupu sa Slovan stretne s cyperským majstrom APOEL Nikózia. Pokiaľ by neprešiel cez prvú prekážku, v Európe ešte nekončí.

V majstrovskej vetve 2. predkola Európskej ligy by narazil na neúspešného z dvojice The New Saints (Wales) a KF Feronikeli (Kosovo), prvý zápas sa skončil 2:2.

Brankár Greif: Chceme odčiniť chyby z prvého stretnutia

V generálke dali štyri góly

Slovan sa na zápas s Nikšičom naladil víťazne, uplynulú sobotu zdolal rakúsky TSV Hartberg (4:0). Šancu dostali najmä hráči z lavičky, Ševelu potešil ich prístup a nie je vylúčené, že práve medzi nimi môžeme hľadať niekoho, kto dostane šancu aj v stredu.

„Vysoké víťazstvo aj v príprave vždy poteší a zvýši sebavedomie celého tímu. Pre hráčov, ktorí klopú na dvere základnej zostavy, to opäť bola príležitosť a výzva ukázať, že s nimi môžeme počítať. Tejto šance sa chopili veľmi dobre a určite budem nad nimi rozmýšľať v súvislosti s odvetou v Čiernej Hore.“

Druhá skupina hráčov, ktorá hrala so Sutjeskou, absolvovala dvojhodinový tréning zameraný v úvode na silovú zložku a potom na taktiku v súvislosti s odvetou.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Sutjeska Nikšič