Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak nepremeníme šance, nemáme v Európe čo robiť, znie zo Slovana

Na ľavom kolene ľad. Na tvári ustarostený výraz. Cestou na masáž sa v mixzóne po úvodnom zápase 1. predkola Ligy majstrov medzi Slovanom Bratislava a Nikšičom (1:1) zastavil aj brankár Dominik Greif (22).

11.07.2019 11:39 , aktualizované: 15:04
Futbal LM 1.predkolo Slovan Foto: ,
Na snímke brankár Slovana Dominik Greif reaguje po inkasovaní vyrovnávajúceho gólu počas prvého zápasu 1. predkola Ligy majstrov ŠK Slovan Bratislava - Sutjeska Nikšič. Slovan remizoval s čiernohorským majstrom 1:1.
debata (1)

Po vyrovnaní čiernohorského šampióna z poslednej minúty, ktorému nemohol zabrániť, mu do reči nebolo. „Je to frustrujúci pocit, každý to na mne vidí. Som veľmi nahnevaný,“ neskrýval talentovaný gólman.

Aké sú vaše prvé dojmy po zápase?

Mali sme ho rozhodnúť už v úvode. Nemuselo to dospieť k tomu, že dostaneme gól v poslednej sekunde. Môžeme si za to sami. V odvete máme čo naprávať.

Bolo po zápase v šatni ticho?

Áno.

V niektorých fázach hry si Slovan z prevahy nevypracoval šance. Prečo?

Hrali sme v novej formácii, zvykáme si na ňu. Možno potrebujeme ešte chvíľku. Na druhej strane – na každom poste máme veľkú individuálnu kvalitu. Vyložené príležitosti treba premieňať, nech je súper akýkoľvek a bez ohľadu na to, či je prvá alebo posledná minúta. Keď ich budeme zahadzovať, nemáme čo v pohárovej Európe robiť. Niekedy som ani sám neveril, čo sme nepremenili.

Nezohral rolu aj tlak? Nový štadión, Liga majstrov…

Neviem… Boli sme akýsi iní. Mnou počnúc, chalanmi končiac. Nevychádzali nám maličkosti. Nebudem hovoriť o šťastí či smole. Mohli sme pohodlne vyhrať, ale nestalo sa. V odvete potrebujeme viac zručnosti a pokoja v zakončení.

Slovan remizoval v 1. kole LM Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Na snímke zľava Marin Ljubičič, Novica Erakovič...

Čo hovoríte na parádnu strelu, po ktorej Sutjeska vyrovnala?

Niektorým hráčom sa v 95. minúte ťažko vracia do obrany. Súper mal mnoho času. Loptu si dobre pripravil a trafil to naozaj pekne. Takto sa zápasy v pohárovej Európe nedohrávajú. My si to môžeme vzadu aj desaťkrát prihrať a rozhodca odpíska koniec. Neviem, čo sme stále vymýšľali. Pokazili sme si to.

Vedeli ste, že bude zle, keď Kojaševič kopol do lopty?

Áno, poriadne zaplávala. Keď som začul, ako lopta narazila do žrde, dúfal som, že pôjde von. Bohužiaľ, išla dnu.

Je pre vás ťažké stráviť neuspokojivý výsledok, keď ste predviedli dva skvelé zákroky?

Je to alarmujúce. Musíme premieňať šance. Ak to nezlepšíme, budeme mať v odvete problémy. A nenaplníme ciele, ktoré sme si stanovili. Je to frustrujúci pocit, každý to na mne vidí. Som veľmi nahnevaný. Celý rok čakáme na tento zápas a potom sa stane toto. Nechápem, prečo nedohráme zápas v pokoji a zbytočne riskujeme proti súperovi, ktorý nás ani nenapádal. Mohli sme cestovať s náskokom, namiesto toho sme na seba vyvinuli tlak.

Mrzí to o to viac, že prišlo viac ako 11-tisíc divákov?

Určite, veď nás povzbudzovali celý zápas a ešte aj po ňom. Až tak sme si to v stredu nezaslúžili. Nezostáva nám nič iné, len to v odvete napraviť a potešiť ich.

Čo musíte zlepšiť v druhom zápase?

Základné veci – premieňanie šancí, defenzívna činnosť, mentálne nastavenie. V minulej sezóne som o ňom niekoľkokrát hovoril. Kvitoval som, že sme niektoré zápasy zvládli ako veľké mužstvo. Teraz nie, musíme to napraviť.

Odveta na Balkáne – to neznie ako ľahká úloha…

Veru nie. Netreba si myslieť, že teraz tam prídeme a v pohode postúpime. Čaká nás tam ťažké prostredie. Im stačí uhrať bezgólovú remízu. Bude to náročný zápas.

Ševela: Odveta ukáže, či nám facka pomohla

Festival zahodených šancí.

Inak sa prvý zápas futbalistov Slovana Bratislava v tejto sezóne Ligy majstrov ani nedá nazvať. A ak sa v najdôležitejšej hernej činnosti nezlepšia, bude mať ďalší prívlastok. Predposledný – v boji o skupinovú fázu najlepšej klubovej súťaže sveta.

Po 40 sekundách úvodného zápasu proti čiernohorskému šampiónovi Sutjeska Nikšič mohol otvoriť skóre Moha. Trestuhodne však minul. Viackrát neuspel Andraž Šporar, po hodine hry Brazílčan Ratao neprepálil brankára hostí. V 70. minúte spálil ďalšiu tutovku Marin Ljubičič. Bezgólovú nudu nakoniec ukončili góly Šporara a Kojaševiča.

VIDEO Ševela: Zlyhali sme v efektivite

„Už v príprave na zápas sme hráčov upozorňovali na to, že Kojaševič si hádže loptu dovnútra a zakončuje. V prvom polčase to skúšal raz alebo dvakrát a na tretí mu to vyšlo ukážkovo,“ hneval sa na tlačovej konferencii kouč Slovana Martin Ševela.

Pohárová matematika je neúprosná. Inkasovaný gól v 95. minúte Slovanu skomplikoval cestu za postupom. Ševelu milimetrovo presná delovka Kojaševiča poriadne rozladila.

„Dostali sme facku. Či bola na niečo dobrá, ukáže odveta. V nej budeme hrať ofenzívne, musíme streliť gól. Chceme byť dominantní aj efektívni. Som presvedčený o tom, že si vypracujeme šance, no potrebujeme, aby skončili v súperovej sieti,“ pokračoval Ševela.

Kým jeho náprotivok, tréner Sutjesky Nikola Radojevič, chválil zverencov a tešil sa z výsledku, Ševela musel v kabíne pozdvihnúť morálku pred budúcotýždňovou odvetou na štadióne Gradski.

„Nevešiame hlavy. Kvalita je na našej strane. Potrebujeme ju ukázať a najmä streliť góly,“ uzavrel Ševela.

Bol by rád, keby sa jeho zverenci v druhom predkole Ligy majstrov stretli s cyperským APOEL-om Nikózia. Podobné ambície však má aj Nikšič.

„Odohrali sme výborný zápas. Pri šanciach Slovana sme mali šťastie. Remíza je pre nás výborný výsledok. Aj po ňom je však naďalej favoritom dvojzápasu Slovan,“ doplnil Radojevič.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Sutjeska Nikšič