Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Európsky futbal sa vracia na Tehelné pole. Slovan chce hrávať v skupinách

Kým juhoamerické hviezdy na čele s Lionelom Messim v priebehu víkendu vyvrcholením Copa América ukončili minulú sezónu, slovenský majster Slovan Bratislava už v stredu vstúpi do novej. V 1. predkole Ligy majstrov privíta od 20.15 Sutjesku Nikšič z Čiernej Hory.

10.07.2019 07:06
Šporar, Božikov Foto: ,
Slovan Bratislava si udržal opory Andraža Šporara (vľavo) a Vasila Božikova.
debata (2)

Najprestížnejšia klubová súťaž sa vracia na Tehelné pole po desiatich rokoch. "Je to veľmi emotívne. Sme radi, že sme sa vrátili domov. Atmosféra, ktorá bola na Tehelnom poli už v jarných ligových zápasoch, je neporovnateľná s tou na Pasienkoch.

Ak budú fanúšikovia naším dvanástym hráčom, môžeme dosiahnuť veľmi veľa," povedal generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml.

Slovan v poslednom zápase LM na starom Tehelnom poli podľahol Olympiakosu Pireus 0:2. Vrátane náhradníkov vtedy navlieklo belasý dres 11 Slovákov, dvaja Česi a Brazílčan.

Najťažšie prestupové obdobie

Dnes je káder najslávnejšieho slovenského klubu mnohonárodnostný. A aj podľa Kmotríka najkvalitnejší za ostatné roky.

„Toto prestupové obdobie považujem za jednoznačne najťažšie od môjho príchodu do klubu,“ priznal Kmotrík. V úvode leta neoblomne odbíjal smršť ponúk na kľúčových hráčov Šporara, Greifa, Mohu či kapitána Božikova. A vytrváva.

Slovan udržal všetky opory, s viacerými predĺžil zmluvy. A dokonca sa posilnil o Ružomberčana Erika Daniela a Trnavčana Myentyho Abenu. Šampión má všetky posty zdvojené a s kádrom je spokojný.

„V najbližších mesiacoch neplánujeme žiadne príchody ani odchody,“ uviedol Ivan Kmotrík ml.

Generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml. hovorí o cieľoch na novú sezónu

Slovan pokračuje v stabilizácii mužstva, vytvoril súdržnú partiu. Trénerský tím v príprave na novú sezónu nemusel podnikať veľké zmeny, sústredil sa na detaily.

"S prípravou je veľká spokojnosť. Vedome sme si vybrali českých súperov, kvalita ich súťaže je o niečo vyššia než na Slovensku. Snažili sme sa zvýšiť fyzickú pripravenosť hráčov. Pracovali sme aj na technicko-taktickej stránke.

Sme pripravení ukázať svoju kvalitu na všetkých troch frontoch," zavelil tréner Martin Ševela.

Slovan v príprave zaznamenal päť víťazstiev (vrátane cenného nad Slaviou Praha v boji o Pohár Ferdinanda Daučíka) a jednu remízu so Slováckom.

„Prestávka bola kratšia, hráči udržali svoju výkonnosť. Snažíme sa v nich budovať víťaznú mentalitu. V prípravných zápasoch nehazardujeme, aj v nich naši hráči reprezentujú logo klubu na hrudi a vlastné mená na chrbtoch,“ dodal Ševela.

Tréner Ševela hodnotí prípravu na novú sezónu

Chcú hrávať pravidelne skupinu

Výsledok prípravy sa, ako zakaždým, ukáže až v ostrých zápasoch. „Belasých“ na úvod preverí štvornásobný a úradujúci majster Čiernej Hory Sutjeska Nikšič.

Sutjeska sa pokúšala o úspech doposiaľ v šiestich sezónach európskych pohárov. Zakaždým skončila v najkratšom možno čase a zo štrnástich zápasov vyhrala jediný.

Káder má zložený takmer výlučne z domácich hráčov, ich hodnota je viac než trojnásobne nižšia v porovnaní so Slovanom.

Akého súpera očakáva tréner Ševela? "Prirovnal by som ich k Trnave, ktorá sa taktiež na európskej scéne prezentovala defenzívnym štýlom, rýchlymi kontrami a nebezpečnými štandardkami.

Sutjeska je vzadu veľmi dobre organizovaná, hráčov na to pripravíme. Chceme doma streliť čo najviac gólov a neinkasovať."

Tréner Ševela hovorí o súperovi Slovana Sutjeske Nikšič

Slovan v prípade očakávaného postupu vyzve v 2. predkole LM cyperský APOEL.

"Chceli by sme sa kvalifikovať do skupinovej fázy európskeho pohára a pravidelne sa tam predstavovať, no tento cieľ je dlhodobý. Cesta do skupiny je momentálne náročná.

Potrebujeme pracovať na lepšom koeficiente. Postupnými krôčikmi sa chceme priblížiť na úroveň Slavie Praha alebo Červenej hviezdy Belehrad," dodal Kmotrík.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Sutjeska Nikšič